Foto: TT/TV4

Tilde de Paula Ebys starka ord om Peter Jihde – efter alla år tillsammans i Nyhetsmorgon

Peter Jihde fyller 50 år – då hyllas han av ex-kollegan Tilde de Paula Eby.
Detta skriver hon om tv-profilen.

Han fyller 50 år på måndagen.

Folkkäre tv-programledaren Peter Jihde som lämnade TV4 för konkurrenten TV3 och Nent group. Där har han bland annat lett egna programserien ”På gränsen med Peter Jihde”.

Peter Jihde
STOCKHOLM 20190403 Under fem veckor har Peter Jihde rest runt i några av USA:s mest utsatta områden och träffat människor med extrema åsikter. Resultatet går att se i den nya dokumentärserien ”På gränsen med Peter Jihde” som sänds i TV3. Foto: Naina Helén Jåma / TT

På TV4 har det totalt (hittills) blivit 18 år för Jihde, och flera av dessa tillbringade han tillsammans med kollegan Tilde de Paula Eby. Som programledarduo i Nyhetsmorgon skördade de stora framgångar och blev en av kanalens mest profilerade profiler.

Trots att Peter nu alltså lämnat kanalen och sina kollegor, finns vänskapen med Tilde kvar. Det bevisas inte minst i form av det inlägg på Instagram som Tilde gjorde dagen till ära. För att hylla sin tidigare kollega på 50-årsdagen har hon lagt upp ett privat foto på Jihde. Tilde skriver själv:

– Han har lärt mig mycket! Men jag har i alla fall lärt honom att fira födelsedagar ordentligt!

Tilde de Paula Eby är aktuell med egna fredagsshowen ”Tilde” i TV4. Foto: TV4

Hon poängterar att de tillbringat mycket tid tillsammans i rutan.

– För 10 år sedan möttes vi i TV4:as matsal. Vi laddade för att köra Nyhetsmorgon tillsammans, tre dagar i veckan, i det som skulle komma att bli 7 år. Två kollegor. Som blev vänner! Det är jag otroligt glad och tacksam över, skriver Tilde och avslutar med orden:

Grattis på 50-årsdagen Peter!

Stort grattis på 50-årsdagen, Peter!

Skriv gärna era gratulationer på vår Facebook-sida!