Tilde plockas bort av TV4 – ska inte leda programmet nästa säsong

Sedan 2012 har Tilde de Paula varit programledare för populära tv-programmet ”Hela Sverige bakar”. Men nu är det slut med det, då TV4 beslutat att ersätta henne.
– Vi har tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 till Expressen.

Det råder inga tvivel om att Tilde de Paula är duktig på det hon gör då hon vunnit kristallens utmärkelse som bästa kvinnliga programledare flera år i rad. Vi ser henne i Nyhetsmorgon bland annat, och i Hela Sverige Bakar. men det sistnämnda är numera ett minne blott, då Tilde ersätts av Tina Nordström och Johan Östling i kommande säsong.

Därför plockas Tilde de Paula bort från Hela Sverige Bakar

Anledningen till att Tilde plockas bort är dock för Tildes egen skull, det framgår i ett pressmeddelande från TV4.
– Tilde har byggt ”Hela Sverige bakar” till den stora succé som det är i dag och vi är mycket tacksamma över det. Men hennes tunga arbetsbelastning med ”Nyhetsmorgon”, ”Let’s Dance” och den kommande valbevakningen har gjort att vi tvingats konstatera att vi inte kunde få plats med ”Hela Sverige bakar” i det pusslet, säger Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4, i ett pressmeddelande.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby. Bildkälla: Youtube/Berg & Meltzer

När Tilde själv får frågan om hur hon känner för att lämna programmet så tar hon det med ro:
– Eftersom jag kommer att ha fullt upp med andra åtaganden var tiden inne för mig att lämna över stafettpinnen och jag vet att Tina och Johan kommer att ta programmet till nya höjder, säger hon i pressmeddelandet från TV4.

Jag kommer att sakna Tilde, men det är klart att hon måste få vara ledig också. Tryck på Dela-knappen för att visa henne att hon gjort ett bra jobb med Hela Sverige bakar.