Tildes tårar – efter vännen Peter Jihdes tuffa besked: ”Vi grät en skvätt båda två”

Under onsdagen meddelade programledaren Peter Jihde att han lämnar TV4 och går vidare med nya utmaningar på MTG/TV3.

Och något av det tuffaste, det var att ta farväl av Nyhetsmorgon-kollegan och vännen Tilde de Paula.

– Tilde fick veta det i dag. Vi grät en skvätt båda två, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

Peter Jihde och Tilde de Paula har under de senaste åren blivit ett omtyckt programledarpar i TV4:s Nyhetsmorgon. Även utanför studion har duon blivit goda vänner.

– Vi tycker otroligt bra om varandra som kompisar och som kolleger, har Peter Jihde tidigare sagt i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Den dynamiska relationen har också varit viktig för att kunna leverera bra live-tv till tittarna.

– Vi jobbar ju väldigt bra tillsammans också. Det handlar mycket om trygghet i en sådan roll där man flyger fyra timmar live utan några hängslen och livremmar. Så hon är ju mina hängslen och livremmar, och jag är tvärtom, har Peter Jihde sagt i ”Nemo möter en vän”.

God tisdagsmorgon! ? @nyhetsmorgon @jihdesdiabetes @tv4

A post shared by @ tildedepaula on

Tårar på redaktionen

Men nu splittras duon. Under onsdagen kom beskedet att Peter Jihde slutar på TV4  – och han erkänner att ett av de tuffaste besluten var att lämna vännen Tilde de Paula.

– Det kommer bli sorgligt. Vi funkar väldigt bra professionellt och väldigt bra privat. Så det var de sakerna som jag funderat mest kring, hur det är att inte jobba med Tilde. Men jag har separerat från Niklas Wikegård tidigare och lyckades hantera det. Så jag hoppas jag kan hantera det här också. De är ganska lika som personligheter, säger Peter Jihde till Aftonbladet.

Jihde berättade sitt beslut för Tilde de Paula under onsdagsmorgonen. Det blev en del tårar på redaktionen – och Jihde kommer sakna tiderna med vännen och kollegan.

– Vi tycker att det är skitkul att jobba tillsammans och vi har gjort så många bra och roliga saker. Så det är sorgligt, säger Jihde till Aftonbladet.

Kollegorna tar farväl

Men det är inte bara Tilde de Paula som kommer sakna Peter Jihde på redaktionen.

På Nyhetsmorgons Instagram-konto skickar kollegorna en kärleksfull avskedshälsning.

”Vi kommer sakna dig!! I dag berättade Peter att han kommer sluta hos oss på TV4. Vi önskar dig stort lycka till och är så tacksamma över allt som du bidragit med till redaktionen och till Nyhetsmorgon!”, står det i inlägget som redan har fått tusentals gillamarkeringar.

Exakt när Peter Jihde lämnar TV4 för MTG är inte klart, men det kommer bli någon gång under våren.

Bildkälla utvald bild: Pontus Lundahl, TT / Skärmdump, TV4

Kommer du sakna morgnarna med Peter Jihde och Tilde de Paula? Dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet!