Foto: TV4

Tina Nordströms kärleksknep med maken Martin – efter 23 år tillsammans

Tina Nordström, 46, hjälper barnen att förverkliga sina matdrömmar i tv.

Nu berättar hon hur hon har det privat, när kamerorna slås av.

– Vi är bra på att älska varandra, säger hon om sitt livs stora kärlek, maken Martin, till Hälsoliv.

Det var runt millennieskiftet som den glada skånskan från Välluv tog sig raka vägen in i svenska folkets hjärtan – via magen och framför allt tv.

Tina Nordström slog igenom med dunder och brak då hon 2001 värvades av SVT och fick göra egna programmet ”Mat” tillsammans med Tomas Tengby.

Hon blev ”Mat-Tina” med hela svenska folket och ingredienserna till hennes recept var efter programmet ordentligt efterfrågade i matbutiker över hela landet.

Mat-Tina. Foto: Johannes Jansson /Wikkicommons

”Jättegott!” sade Tina på bästa sändningstid med sin klingande skånska, log – och svenska folket uppdaterade genast sin receptbok!

”Mat” blev en långkörare på SVT och gick i hela sju säsonger.

Därefter har hon bland annat spelat in matprogram som sänts i USA, Tyskland, Frankrike, Kina, och via den stora brittiska public service-kanalen BBC World.

2008 vann hon hela ”Let’s dance” tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson i TV4. Nu har hon varit en av programledarna i kanalens ”Sveriges yngsta mästerkock” i några år. Där finns hon alltid som en hjälpande hand för de duktiga och modiga barnen som lagar mat på bästa sändningstid i TV4 på onsdagarna.

Foto: TV4

Inför årets säsong av ”Sveriges yngsta mästerkock” var Tina med i magasinet Hälsoliv i en stor intervju. Då berättade hon bland annat om glädjen att vara mamma, och hur hon har det privat när tv-kamerorna slås av.

Tina om kärleken till maken

Sitt livs stora kärlek, maken Martin har hon varit tillsammans med i 23 år! De lärde känna varandra redan i skolan och gifte sig år 2011.

Tina berättade då om sin stora kärlek till maken.

– Vi är bra på att älska varandra, och det finns något häftigt i att hålla ihop och kämpa för relationen. Visst har vi haft tuffa perioder, men när man kommer igenom dem har man ju uppnått något tillsammans. Och vid det här laget är vi ju en del av varandras livshistoria, säger hon till Hälsoliv.

För att hålla kärleken vid liv har hon ett särskilt knep att dela med sig av – en särskild plats där de samlar energi tillsammans.

– Ja du … det är inte så att vi går på dejt särskilt ofta eller åker i väg på romantisk weekend. Men vi har vårt ”happy place” i Vemdalen, ett ställe där hela familjen njuter av att vara. Författaren Maria Borelius pratar om att man ska tanka bilder, stanna upp och riktigt ta in fina stunder, och där tankar vi bilder tillsammans, säger Tina.

Underbara Tina, vi önskar er all lycka!

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar att få se denna fantastiska programledare och kock i tv-rutan!