Tittarna fortsätter hylla ”Det sitter i väggarna” – SVT-profilens ord om framtiden för programmet

Foto: SVT

SVT-programmet ”Det sitter i väggarna” fortsätter hyllas av tittarna.
Nu svarar Erika Åberg på frågan alla vill ha svar på – om kanalen vill behålla programmet eller inte.

”Det sitter i väggarna” är i gång med sin sjunde säsong i SVT. På torsdagen sändes det fjärde avsnittet – och nu återstår bara ytterligare två innan säsongen lider mot sitt slut.

Precis som vanligt är det byggnadsantikvarien Erika Åberg, 44, som leder programmet med kollegan Rickard Thunér, 42. ”Det sitter i väggarna” finns återkommande varje vecka med på topplistan över de mest sedda tv-programmen i landet.

SVT-produktionen hjälper nyfikna ägare att lära känna sitt hus och dess förflutna, och i torsdagens avsnitt besökte Erika och Rickard Österåker utanför Stockholm. Där finns en gård med flera hus på tomten, bland annat ett märkligt tornhus.

Bland annat fanns en spännande inskription inne i den öppna spisen som behöver tydas som tittarna fick ta del av. Vidare tog Erika Åberg också en närmare titt på tornhusets gamla plåttak som behövde renoveras.

Foto: SVT

Efter att programmet sänts i SVT1 på torsdagskvällen fortsatte hyllningarna att strömma in. Nöjeslivets läsare kunde inte hålla inne med sin förtjusning över favoritprogrammet.

”Fint filmat med mycket naturbilder också. Filmteamet outstanding”, skriver en tittare i en läsarkommentar på Nöjeslivets Facebook-sida, som följs av närmare 100 000 tv-tittare och musikintresserade.

”Denna gång blev jag rörd av far och son som besökte hemmet utanför Östhammar och kom med fiskespö och fäkt (heter det så) som var förebilden på öppna spisen”, skriver en annan entusiastisk tittare i en kommentar.

”Ett lärorikt och spännande program.Timmen går alldeles för fort”, skriver en tredje.

”Ett av de bästa program SVT gjort”, skriver en fjärde.

Många skriver också att de vill se många fler avsnitt i programserien.

”Ännu ett fantastiskt bra program, hoppas många avsnitt till”, skriver en tittare tillika fantast av ”Det sitter i väggarna”.

”Ett av de bästa programmen intressant och lärorikt samt trevliga programvärdar”, skriver en annan tittare i en läsarkommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Flera tittare passar också på att hylla även programledarna.

”Duktiga programledare, jättefina och mysiga hus, intressanta berättelser om tidigare ägare. Kort sagt: ett toppenprogram jag hoppas få vara kvar och som SVT INTE lägger ner”, skriver en tittare.

”Sååå roligt att unga människor förstår och vill bevara dessa ” bondska” kulturskatter och att vi tittare får vara med på deras resa”, skriver ytterligare en lyrisk tittare.

Samtidigt är det också många som undrar om SVT ska spela in nya avsnitt i programserien. Programledaren Erika Åberg får bland annat frågan på sin Instagram (där hon heter @erikashus):

”Nej, vi vet ännu inte om det blir ytterligare en säsong”, skriver Erika Åberg på Instagram.

Tycker du att SVT ska spela in fler avsnitt av ”Det sitter i väggarna”? Vad tycker du om årets säsong hittills? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Gör som nästan 100 000 andra – följ Nöjeslivet på Facebook för de hetaste nyheterna inom svenskt nöjesliv!

Här kan du också följa Nöjeslivet på Instagram!

Exit mobile version