Tittarna pekar ut Staffan Ling som nye Ica-Stig – nu bryter han tystnaden om ryktet: ”Folk har ringt”

Tittarna pekar ut honom som tänkbar ny Ica-Stig.

Nu bryter tv-profilen Staffan Ling, 76, tystnaden – efter spekulationerna.

– Det började ringa folk här, även kompisar, säger han till Nöjeslivet.

Spekulationerna kring vem som tar över rollen som Ica-Stig i matjättens reklamsåpa har snurrat runt på sociala medier hela veckan – och blivit tv-Sveriges stora snackis.

Efter sex års tid i tv-reklamen tackar nu skådespelaren och artisten Loa Falkman, 73, för sig. Samtidigt har Ica förklarat att Falkman kommer att ersättas i rollen som den lite småbuttre butikschefen Ica-Stig. Den senaste tiden har tittarna uppmanats att gissa vem det kan tänkas bli – och i reklamfilmerna har mataffären hintat och gett ledtrådar som kan peka i rätt riktning.

Flera av Nöjeslivets läsare har hört av sig via Facebook och skickat in sina egna teorier. Många har pekat ut skådespelaren och programledaren Staffan Ling, 76, som tänkbar kandidat.

Staffan Ling, här i samband med presentationen inför tv-underhållningen ”Stadskampen” 1999. Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu förklarar Ling själv att han nåtts av spekulationerna.

– Det började ringa folk här, även kompisar. Eftersom jag själv inte har Facebook är jag befriad från allt det där. Men när de hörde av sig så tänkte jag att jag skulle ta och titta på reklamfilmerna, säger Staffan Ling till Nöjeslivet.

Staffan Ling om Ica-Stig: ”Nej, det är inte jag”

Enligt honom själv är det inte han som är nye Ica-Stig.

– Nej, det är inte jag. Det där ser inte ut som jag ens, säger han och skrattar.

– Dessutom är jag för gammal. Men på något sätt är det roligt ändå tycker jag, att folk tycker att man skulle funka som det. Syrrans ena dotter sa att, alla hemmafruar i Bromma tror att det är du, haha.

Har du några egna teorier kring vem det kan tänkas vara?

– Jag såg den senast i morse. Då tycker jag han eller hon ser ganska liten ut förhållandevis. Den ena killen som är med säger något i stil med ”vad roligt att se någon man känner igen” och sen tittar personen ner som för att knyta skon. Men sen så upplever jag när personen reser sig upp, då får han plötsligt titta upp jävligt högt, den där andra killen. Så jag vet inte, säger Ling och fortsätter:

– Högt hårfäste fram, men skapligt med hår på skallen. Det kunde vara Rheborg. Men samtidigt, varför i hela friden skulle han ta det jobbet?

Johan Rheborg själv har dock tidigare gått ut och tydligt förklarat att han inte kommer gå in i Ica-såpan.

Staffan Ling har genom åren gjort sig känd som tv-programledare för ”Stadskampen” och ”Parlamentet” men kanske framför allt ”Julstrul med Staffan & Bengt”. Veteranen har som bekant många år i tv-branschen bakom sig, och menar att både Hans Mosesson och Loa Falkman varit skickliga i sina roller i tv-reklamen.

Loa Falkman. Foto: Youtube

– Fördelen för Ica är att det finns så mycket olika att ta av. Jag tycker att Hans Mosesson varit jättebra. Han har en sympatisk framtoning och är en stabil skådis som kan gå åt olika håll. Loa har en sympatisk framtoning också. Det tycker jag var smarta val.

Hyllar Sissela Kyle

Staffan Ling vill i sammanhanget också lyfta fram och hylla en annan folkkär skådespelare som han bland annat jobbat med i TV4:s humorprogram ”Parlamentet”.

På frågan vem han tycker skulle vara ett bra val, svarar han:

– Jag tycker det hade varit bra med någon som Sissela Kyle. Hon har varit med i två julkalendrar som jag gjort och en del annat. Vi har jobbat mycket tillsammans. Hon menade att jag var den som upptäckte henne för tv. Hon gjorde någon roll som en värmländsk hushållslärarinna, sen såg jag sketch som var jättebra och la henne på minnet. 1984 valde jag henne till julkalendern och sen dess har vi stött på varandra med jämna mellanrum.

Detta gör Staffan Ling i dag

Staffan Ling var senast aktuell i SVT-serien ”Sommaren 85”. Annars arbetar 76-åringen i dag som konsult åt Balticgruppen med vännen Krister Olsson för att utveckla hemstaden Umeå.

Han stänger inte dörren för nya tv-uppdrag i framtiden – men förklarar att han är nöjd tillvaron i dag, frånsett pandemin.

– Jag har inga sådana ambitioner alls. Jag är inte intresserad att vara med i nåtgo för att ”bara” vara Staffan Ling alltså. Jag har tackat nej till ”Let’s dance” och så. Men någonting vettigt att göra något av, det kan jag tänka mig vara med på. Samtidigt har jag ingenting som jag känner är ogjort. Jag har gjort så mycket och så fruktansvärt länge, säger Staffan Ling.

Ling är som 70-plussare i riskgrupp för coronaviruset, och han har under det senaste året framför allt saknat att besöka Norrlandsoperan.

– Symfoniorkestern där är kanon. Vi brukar gå på operaföreställningar där, men allt är ju inställt nu. Det är som att man lever på öppen anstalt, kan jag tänka mig. Man får bara gå ut men bara lite grann.

Vad är det första du kommer göra när pandemin är över?

– Att bara sätta sig i bilen och åka rätt fram ett tag bara för känna det inte är något som hindrar en. Att träffa folk. Facetime och sånt är inte samma sak. Men att träffa barn, barnbarn och kompisar, och ta bilen för att känna att det inte är något som hindrar en.

Vem tror du tar över som Ica-Stig? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare!