Tittarna rasar efter Lotta Engbergs intima beteende i TV4

Lotta Engberg kysser David Sundin i "Bäst i test". Foto: TV4

Lotta Engberg kysser David Sundin i "Bäst i test". Foto: TV4

Deltagarna skulle göra någonting de aldrig gjort tidigare – och aldrig mer kommer göra i framtiden.
Då valde Lotta Engberg att kyssa David Sundin på munnen.
Nu möts artisten av kritik för sitt tilltag i TV4:s ”Bäst i test”.

”Bäst i test” flyttade in hos TV4 tidigare i år efter sju framgångsrika säsonger på SVT. I det populära humorprogrammet samlas en panel för att utföra olika, speciella uppdrag på bästa vis – och ofta på kortast möjliga tid. Tävlingsprogrammet belönades med Kristallen såväl 2019 som 2020.

Under årens lopp har flera av landets största komiker och skådespelare deltagit i ”Bäst i test”. I årets panel återfinns folkkära artisten Lotta Engberg, skådespelarna Eric Stern, Nour El Refai, P3-profilen Torbjörn Averås Skorup samt manusförfattaren och skådespelaren Marie Agerhäll.

Kyssen i Bäst i test: Får aldrig göra det igen

Likt alla andra år är det Babben Larsson och David Sundin som agerar programledare. Den senare är också domare och finns alltid med på inspelningsplats när deltagarna utför sina utmaningar.

I fredagens avsnitt skulle deltagarna bland annat göra ett test där utmaningen bestod i att de skulle utföra någonting de aldrig tidigare gjort förut. Eller som det stod i instruktionerna: ”Gör en once-in-a-lifetime-bedrift. Du får aldrig ha gjort din bedrift förut. Du får aldrig göra det igen. Bäst once-in-a-lifetime-bedrift vinner.”

Somliga deltagare kastade bollar, medan andra spelade upp filmscener. Lotta Engberg valde dock en annan inriktning. Hon kysste nämligen helt sonika David Sundin på munnen. 

– Okej! Ja, då blev det once-in-a-lifetime, sade David Sundin i programmet

– Tack ska du ha, sade Lotta. 

– Tack, sade David. 

Skrattade högljutt i studion: Kunde inte hålla sig ifrån de läckra läpparna

I studion fick hon möjlighet att kommentera bilderna.

– Oj, oj, oj, Lotta. Du offrade dig verkligen för konsten. Det här gör man bara en gång. Om ens det! sade Babben Larsson. 

– Eller hur, sade Lotta och skrattade.

Hon blev dock utan poäng, då det visade sig att Engberg redan hade delat ut en puss till Sundin vid ett tidigare tillfälle under säsongen.

– Som vi kunde se så kunde inte Lotta hålla sig ifrån de här läckra läpparna då heller, sade David Sundin medan tittarna fick se bilder från ett tidigare tillfälle då Engberg delat ut en puss till honom.

De andra deltagarna i studion sågs skratta högljutt åt tilltaget. 

Tittare kritiska mot bilderna i Bäst i test

Det var det inte alla tv-tittare som gjorde. Efteråt har flera tittare hört av sig till TV4 med synpunkter på bilderna.

– Förlåt, men hur kan detta anses vara okej? Och det har dessutom hänt mer än en gång nu. Är det verkligen ingen som är ansvarig för produktionen som reagerat?
Det är inte okej oavsett om det är en manlig programledare och en kvinnlig deltagare, eller om det är en kvinnlig programledare och en manlig deltagare. Det ger ingen bra signal i ett familjeprogram, skriver en tittare i en kommentar till TV4:s Instagram-sida.

–Det här var inte ok! Hade det varit en man som oinbjudet kysst en kvinna hade det blivit ett fruktansvärt liv. Det är inte ok åt andra hållet heller, skriver en annan tittare.

– Hur är det här okej? Hade det varit ombytta roller, alltså att David var en tjej och Lotta en kille, hade det absolut inte varit accepterat men nu är det det? skriver en tredje.

– Nä asså det här är inte okej, skriver en fjärde.

Samtidigt menar andra tittare att Engbergs agerande var med glimten i ögat.

– Hahaha… hon är så himla rolig, spontan och bjuder på sig själv, skriver en tittare.

– Jag håller med dig. Jag tror att alla som klagar på Lotta är avundsjuka för dom vågar inte vara så stark personlighet som hon, skriver en annan tittare.

Nöjeslivet söker TV4 i frågan.

Se det omtalade inslaget från ”Bäst i test” nedan.

LÄS MER:

Exit mobile version