Tittarna riktar kritik mot Barncancergalan

Barncancergalan 2024 gick av stapeln på Berns.

Barncancergalan 2024. Foto: Anna Schori

Under måndagen så gick den årliga ”Barncancergalan – Det svenska humorpriset” av stapeln och direktsändes på TV3.

Efter programmet har flera tittare reagerat kraftigt på programmet – och det är särskilt en detalj som stör.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset är galan som uppmärksammar barncancer och den tunga kamp som många familjer där ute utkämpar mot den fruktansvärda sjukdomen. Under programmet så har tittarna möjlighet att skicka in bidrag till Barncancerfonden.

Att galan går i humorens tecken är något som fått kritik tidigare år. När Nöjeslivet tidigare frågade programledaren Carina Berg om hur hon ser på kritiken så menar hon att folks attityd till programmet förändrats med åren. När livet är som värst så är det viktigt att kunna få skratta.

– Det var mer förut tror jag, som folk inte fick ihop det där. Men det är mer när man berättar om galan, för sen när man väl har sett galan- då är det ju helt rimligt på något konstigt sätt. Människorna som tycker det där är svårast är de som inte har någon koppling till det, och de som tycker att det är rimligast är de drabbade familjerna, säger Carina Berg till Nöjeslivet inför galan och fortsätter:

– Det brukar vi säga: ”När livet är som tyngst, då behövs skrattet som allra mest.” Och de här familjerna som är mitt uppe i det här, hur viktigt skrattet är för dem- och hur tacksam man är mot de som får en att skratta. Det är så rimligt och viktigt för familjerna, och om de inte tycker att det är något konstigt, varför ska vi tycka att det är något konstigt då?

LÄS MER:

Tittarnas kritik mot programmet

När Nöjeslivet frågar tittarna på Facebook om vad de tyckte om Barncancergalan så är åsikterna främst positiva. Det är många som uppskattar programmet och dess viktiga budskap. Det är dock flera som menar att det finns förbättringspotential. Särskilt ifrågasätts varför programmet sänds på TV3, en kanal som en del inte har.

Kunde visat det på SVT1 istället för det är inte alla som har TV3 och jag är en av dem”, skriver en person och får snabbt medhåll:

Samma här har inte heller 3an”.

Fel kanal”, konstaterar en annan.

Vad tyckte du om Barncancergalan? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version