Tittarnas hårda kritik mot Jon-Krista – bondens beteende mot brevskrivarna väcker ilska: ”Inte äkta känslor”

Efter många om och men kom renskötaren Jon-Krista fram till ett beslut.

Det blev brevskrivaren Jennie som fick lämna hans gård i veckans avsnitt av Bonde söker fru.

Nu rasar tittarna mot programmet.

I veckans avsnitt av ”Bonde söker fru” valde bönderna ut två brevskrivare att ha kvar på sina gårdar.

För renskötaren Jon-Krista blev det ett svårt val mellan Nathalie, Jennie och Ida – tre tjejer som han kommit nära under tiden på gården.

– Det gör så ont när en ska försvinna. Jag väljer bort något jag verkligen gillar och det känns som en bit som av mig rivs av, säger han i programmet.

LÄS MER: Tittarnas ilska över Jon-Kristas beteende – efter bilderna från heta stunden: ”Inget att lita på…”

Bryter ihop – framför tjejerna

Det är en känslosam Jon-Krista som möter tjejerna för att tillkännage sitt val. Och när han ska välja mellan Ida och Jennie verkar han till och med ha svårt att få fram orden.

Det är till slut programledaren Linda Lindorff som får påminna Jon-Krista om att det faktiskt är jobbigt för tjejerna också att sitta i ovisshet.

Och då blir det till slut Jennie som får lämna gården.

Känslorna från det tuffa valet verkar inte vara helt bearbetade än i dag. Innan avsnittet ens sändes skrev bonden i ett inlägg på sin Instagram:

”Mitt svåraste val och kanske det svåraste valet någonsin i Bonde Söker Frus historia. Nu på onsdag kommer avsnittet som för mig blev fruktansvärt påtagligt. Som för mig känns än idag. Jag ville inte, jag kunde inte. Men jag var tvungen. Huvva! Jag vill knappt se det. För känslorna kommer tillbaks.”

Till och med Linda Lindorff, en luttrad programledare efter 17 säsonger av Bonde söker fru, får torka tårarna när Jennie lämnar gården.

Foto: TV4

LÄS MER: Här glömmer Jon-Krista och brevskrivaren bort kamerorna – intima myset: ”Vet nog inte om att vi hör”

Tittarnas kritik: Inte äkta känslor

Veckans avsnitt har verkligen engagerat tittarna. När TV4 har delat ett klipp från avsnittet på sin Facebooksida, är det flera som anmärker på Jon-Kristas utdragna urvalsprocess.

”Om jag hade varit en av tjejerna, hade jag lämnat direkt.. Verkar inte vara äkta känslor för någon av dem….”, skriver en tittare.

”Kan nog inte kännas så kul att stanna i det läget om han i princip chansar vem som ska åka hem, man kan ju inte känna sej så speciell direkt. Men nånting måste ju ha avgjort ändå”, skriver en annan.

”Jag tänker att han egentligen inte är tillräckligt intresserad av nån alls då om det är så svårt att välja…”, skriver en tredje.

Men alla håller inte med om att Jon-Krista gjort fel.

”Tycker han är såååå sympatisk. Tycker verkligen synd om honom. Om tjejerna tycker det känns fel, är det väl bara att åka hem igen”, skriver en.

Vad tycker du om årets säsong av Bonde söker fru? Lämna en kommentar på vår Facebook!