Tittarnas ilska – efter TV4:s beslut i Robinson-finalen: ”Det förstörde programmet”

Finaldags i ”Robinson” 2020.

Då tvingades Christoffer Willén, 28, lämna efter en omröstning – innan tävlingarna ens börjat.

Nu visar tv-tittarna sin ilska mot beslutet.

Det var dags för storslagen final i årets ”Robinson”. På söndagskvällen visades det inspelade, sista avsnittet från säsongen i TV4.

Men innan tävlingen ens dragit igång förklarades att en av de fyra kvarvarande deltagarna skulle röstas bort – av de deltagare som tidigare åkt ur ”Robinson”.

– Ni kommer rösta på den som ni tycker är minst värdig att vara kvar i final, sade programledaren Anders Öfvergård i programmet.

Foto: TV4

Det blev sedan Christoffer Willén som fick flest röster och snopet fick stå vid sidan när de övriga tre gjorde upp om vinsten.

– Vilken dundrande resa det har varit. Kan inte fatta att man ändå kom till topp fyra. Och framför allt att man fick knyta alla vänskapsband, med alla som sitter här faktiskt, sade Christoffer inför alla deltagare.

Tittarnas ilska efter beslutet i ”Robinson”-finalen

Efteråt har många tittare vädrat sitt missnöje mot tilltaget i sociala medier. En av många tittare som var upprörda efter bilderna i tv var artisten och politikern (M) Richard Herrey.

Det absolut sämsta med Robinson. Utslagna kommer tillbaks för att rösta ut den som minst förtjänar att vara i final. Och de utslagna röstar då med illa dold bitterhet ut den som absolut mest förtjänar att vara i finalen – Christoffer. Obegripligt”, skriver Herrey på Twitter.

Flera andra tittare tycks hålla med Herrey.

”Ja. Obegripligt. Varför röstades Christoffer ut”, skriver en annan tittare i tråden.

”Så dåligt. De röstade av ren avundsjuka”, skriver en annan i kommentarerna.

”Hur kan man rösta ut Christoffer som ovärdig när han vunnit mest typ av alla där? Det förstörde programmet och pinsamt av alla utslagna deltagare”, skriver en annan tittare på TV4:s Instagram.

I ett svar till sitt eget inlägg tillägger Richard Herrey lite senare:

”Inget illa om de som är kvar, de har kämpat till sig sin plats.”

När finalkvällen nått sitt slut, twittrade schlagervinnaren från 1984 igen:

”Snällaste killen vann!! Tror alla andra unnade honom att vinna. Han lagade mat till alla, offrade sina tänder och glänste i finaltävlingen. Grattis Michael.”, skriver Herrey.

Foto: TV4

Vad tycker du om beslutet att rösta ut en deltagare i finalen? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version