Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon – efter omtalade inslaget: ”Varför all denna…”

Nyhetsmorgon visade upp hundvalpen Zelda.
Då riktade flera tittare kritik mot tilltaget i direktsändning.
”Varför all denna reklam om blandraser?, skriver en upprörd tittare.

Nyhetsmorgon är en självklar start på dagen för många tv-tittare. Under coronapandemin har TV4 dessutom kunnat redovisa större tittarsiffror.

– Vår dialog med tittarna är ständigt pågående, vi blir en samlingspunkt i en omtumlande tid och det förtroendet försöker vi förvalta varje dag, säger Viveka Hansson, TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle.

Programmet har genom åren som bekant hittat en unik blandning av nyheter, intressanta möten och intervjuer, skratt, tårar, sport, mat, fritid och en massa annat.

På torsdagen var det husdjur som stod i fokus – när den profilerade hundcoachen Fredrik Steen gästade studion tillsammans med hunden Zelda. Som är en busig liten malshipoo-valp.

Foto: TV4

Tv-tittarna brukar ofta uppskatta när husdjur får ta plats i studion, och så även denna gång. Samtidigt är det också många som ifrågasätter att programmet visar upp en blandrashund.

”Varför all denna reklam om blandraser? Vilka egenskaper från de olika raserna kommer till uttryck i just denna individ, en annan individ i kullen får helt andra egenskaper.”, skriver en tittare upprört bland kommentarerna till inlägget.

”Så söt, synd att man blandar olika hundraser vid avel. Samma ras i avel blir jättesöta valpar”, skriver en annan tittare.

Nyhetsmorgon är inte de första att få kritik för att välja blandrashundar. Kritiken har letat sig hela vägen upp till kungahuset.

Det var när kronprinsessan Victoria och prins Daniel i maj förra året visade upp sin nya hund Rio som kritiken tog fart. Anledningen: kronprinsessfamiljen valde en blandrashund.

LÄS MER: Vreden efter Victorias nya beslut för familjen

Kronprinsessfamiljen presenterar en ny familjemedlem: Rio.Rio är en cavapoohund. Han har bott på Haga i en veckas tid.

Posted by Kungahuset on Saturday, May 2, 2020

Men det är långtifrån alla som är kritiska. Flera tittare tycker också att hunden är underbart söt – och hyllar programledarprofilen Steffo Törnquist som snabbt tog den lilla fyrbenta vännen i sin famn.

”Så härligt att se Steffo med lilla Zelda. Du är en riktigt sann djurvän Steffo. Så underbart söt”, skriver en tittare.

Visst är Zelda för gullig! Våra fyrbenta vänner skänker oss så mycket glädje och särskilt i dessa tuffa pandemitider.

Vad tycker du om denna kritik? Skriv gärna en kommentar och dela vidare?