Tittarnas kritik mot SVT – efter nya bilden på årets julvärd Tareq Taylor

Efter stora hyllningskören till årets julvärd Tareq Taylor.
Nu kommer kritik mot SVT.
Det är en särskild detalj som flera tv-tittare uppmärksammat.

Det har blivit en riktig jultradition för svenska folket att bänka sig framför tv-rutan och se ljuset tändas av SVT:s julaftonsvärd. Detta sker i regel i direktsändning, innan värden presenterar julaftonseftermiddagens och -kvällens utbud i rutan.

I veckan stod det klart att det blir den folkkäre tv-kocken Tareq Taylor, 52, som i år tilldelats det prestigefyllda uppdraget. Han efterträder därmed bland andra Arne Weise, Lisbeth Åkerman, André Pops, Lasse Kronér, Kalle Moraeus, Sarah Dawn Finer, Marianne Mörck och nu senast Lars Lerin i raden av julvärdar på public service-kanalen.

 Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

 Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton, säger Tareq Taylor.

På SVT är man så klart mycket nöjda med årets val av julvärd.

 Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och han  har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det, sade Eva Beckman, programdirektör på SVT, i direktsändningen på onsdagen.

Även Nöjeslivets läsare är väldigt positiva till utnämningen.

”Grattis Tareq, det kommer bli så bra”, skriver en läsare på Nöjeslivets Facebooksida som följs av närmare 100 000 människor som älskar att få de senaste nyheterna om svenskt underhållningsliv i sina flöden!

”Härligt. Älskar den pågen”, skriver en annan läsare.

I samband med det stora tillkännagivandet skickade SVT också ut nytagna, och julinspirerade, pressfoton på Tareq Taylor. Det är foton som bland annat brukar användas som omslagsbilder i tv-bilagor och i andra mediala sammanhang där julvärden omnämns.

Men ett speciellt foto på Tareq har mötts av viss kritik från tittarna.

Det är den här pressbilden på Tareq Taylor som SVT publicerat som väcker kritik mot public service-kanalen:

I kommentarsfältet till SVT:s Facebook-inlägg – som förstås domineras av hyllningar till den blivande julvärden – lyfter flera tv-tittare också kritik mot fotot som kanalen har tagit. Flera tycker att bilden verkar vara retuscherad.

”Men för guds skull, ta bort filtret på fotot och låt honom få vara naturlig!”, skriver en tittare i en kommentar som fått många andra att också reagera.

”Han är ju snygg utan filter!”, skriver en annan tittare.

”Ja herregud precis vad jag tänkte! Stackarn! Tror inte att han bett om att se ut som Barbies Ken..”, skriver en tredje.

Flera har nu höjt på ögonbrynen.

”Håller med. Han duger så bra som han är. Precis som alla andra”, skriver en annan tittare i kommentarerna.

”Haha. Ja han fick väldigt slät hy helt plötsligt”, skriver en annan.

Tareq Taylor
Foto: SVT

Tareq Taylor leder julaftonssändningarna i SVT 24 december.

Vad tycker du om valet av årets julvärd? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!