Tittarnas stenhårda kritik mot TV4 – efter agerandet i Robinson: ”Skäms och blir upprörd”

TV4-satsningen Robinson har sparkat igång en ny säsong.

Men efter tisdagens avsnitt riktar upprörda tittare nu kritik mot kanalen.

”Det är 2021 och trodde att sånt inte existerade längre”, skriver en tittare på TV4:s sociala medier.

Årets säsong av dokusåpan ”Robinson” skiljer sig rejält från tidigare upplagor.

För första gången lever inte deltagarna på en tropisk öde ö – på grund av coronapandemin har säsongen istället spelats in i Sverige och Haparanda.

”Det är lite kallare. Deltagarna får kämpa hårt”, har programledaren Anders Öfvergård tidigare sagt om årets säsong.

Det annorlunda konceptet tycks ha väckt stort intresse hos tittarna. Söndagens premiär sågs av 840 000 tittare linjärt, vilket är de högsta premiärsiffrorna sedan TV4 tog över formatet 2018.

Men efter tisdagens avsnitt, riktar flera tittare nu skarp kritik mot TV4.

robinson, anders öfvergård
Foto: Skärmdump/TV4

Auktionerade ut deltagare

Efter att ha presenterat 12 deltagare från start, introducerades nämligen fyra nya deltagare i tisdagens avsnitt av programmet. Men det var inte vilken entré som helst för Dennis Johansson, Joanna Swica, Lovisa Almén och Paul Michael Wrenkler.

Istället satt de nya deltagarna inlåsta i en bur. De auktionerades sedan ut, där laget som la det högsta budet fick deltagaren till sitt lag.

Ett grepp som många tittare alltså reagerar starkt på.

”Jag skäms o blir upprörd när jag ser att man ”aktionerar” ut människor. Det är 2021 och trodde att sånt inte existerade länge. Inte ens om det är en tävling o lek är det okej”, skriver en tittare på TV4:s sociala medier och fortsätter:

”Hur många känner inte igen sig från skolan. Att stå där och inte bli vald. Det är förnedrande. Tänker inte fortsätta se Robinsson.”

robinson, tv4, anders öfvergård
Foto: Skärmdump/TV4

”Sjukt osmakligt”

”Bara jag som reagerar på att de sysslar med människohandel i TV4?”, frågar sig en annan tittare och får medhåll via kommentarer som ”Tyckte det var sjukt osmakligt” och ”Fruktansvärt”.

Även på Robinsons Instagram-sida riktar tittare kritik mot kanalen.

”Mysigt med människohandel, hur tänkte ni där TV4”, skriver en tittare.

Vad tycker du om kritiken mot Robinson? Och vad tycker du om den nya säsongen? Lämna gärna en kommentar – och dela för att säga din åsikt!

Nu gör de här fyra entré i Robinson. Och vilken entré sen😱Den måste du bara se, men vi kan avslöja att det innefattar en bur…Hur tror ni de andra deltagarna reagerar när det kommer in fyra nya?

Posted by TV4 on Tuesday, March 23, 2021