Foto: SVT, TT

Titti Sjöblom fick hylla älskade mamma Alice Babs – när hon tar ton svänger hela allsångsscenen

I år skulle Alice Babs ha fyllt 100 år. Av den avdelningen hyllades jazzsångerskan som lämnade jordelivet för tio år sedan i ”Allsång på Skansen”.

När dottern Titti Sjöblom drog fram klassikern ”Swing it magistern”, kunde ingen i publiken sitta still.

När det var dags att avsluta hyllningen drog Titti till med en låt som ligger henne varmt om hjärtat – av en speciell anledning.

Under tisdagen var det återigen dags för en kväll på Sollidenscenen i ”Allsång på Skansen” med Pernilla Wahlgren som allsångsledare.

Gästerna var countryartisten Maja Francis, hårdrocksbandet Smash into pieces, den omtyckta duon Norlie och KKV och sångerskan Svea. Inget nummer var det andra likt, men det var ett framträdande som verkligen stack ut under kvällen.

Alice Babs dotter Titti Sjöblom levererar – varma hyllningen till sin mamma

Det var en speciell kväll i allsången då det även var en hyllning för jazzsångerskan Alice Babs som i år hade fyllt 100 år.

Därav gästade även hennes dotter Titti Sjöblom programmet ihop med Linda Pettersson och Ehrling Eliasson.

När Pernilla frågar Titti vad hon har valt för allsångslåt meddelar hon sitt självklara men briljant

– Jag har självklart valt mammas stora genombrottslåt, en sång och en film med samma namn ”Swing it magistern” som skapade Babs-feber. Ungdomarna jublade och föräldragenerationen rasade. Det här var 1940 och mamma var bara 16 år, berättar Titti för allsångspubliken.

Och när hon drar igång är det som att Alice Babs kommer till liv igen i sin 74-åriga dotter. Titti bjöd på jazz och underhållning av högst klass och fick stora delar av publiken att svänga till musiken.

Efter det klockrena numret gick Titti upp till Sollidenscenen igen och Pernilla ställde frågan om hon trodde att Alice såg numret från himlen.

Då gav Titti Sjöblom ett rörande svar om mamma Alice Babs.

– Garanterat, hon kan inte avstå sånt här, sa Titti och tittade upp mot himlen.

Titti Sjöblom valde en unik avslutningslåt för att hylla mamma Alice Babs

Vidare bjöd hyllningen på finsång från Linda Pettersson som drog till med ett medley bestående av tre av Alice Babs egna jazziga kompositioner, ”Strange visitor”, ”Hodgy”, och ”Babsie”.

Hyllningen avslutades med trion Titti Sjöblom, Linda Pettersson och Ehrling Eliassons tolkning av ”In a mellow tone” av Milt Gibler och Duke Ellington.

Och det är lätt att förstå varför Titti valde just den som avslutning. Det är nämligen en av få Ellington-låtar som Titti kunde lära sin mamma, inför Alice sista framträdande någonsin.

– Den här lärde jag mamma, hon har inte sjungit alla Ellington-sånger. Mamma övade Ehrlings arrangemang på just den här, i det program vi gjorde med mamma allra sista gången hon stod på scenen, 2004, har Titti tidigare berättat.

Vilket fantastisk hyllning för Alice Babs.

Vad tyckte du om tisdagens ”Allsång på Skansen”? Kommentera gärna på vår Facebook-sida.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev