Foto: TT/TV4

Tomas Ledins känslosamma besked – efter jubileumskonserten i tv: ”Inte helt lätt att…”

Tomas Ledin bjöd tv-tittarna på stor show.
Nu berättar den folkkäre artisten om starka känslorna efter jubileumskonserten.
– En för mig på alla sätt omtumlande upplevelse, skriver han.

Tomas Ledin firade tidigare i vintras sin 70-årsdag med en kombinerad jubileumskonsert för att uppmärksamma sin 50 år långa karriär på scenen.

Det hela skedde i Avicii arena, även kallad Globen, i Stockholm och på fredagen visades en del av detta på bästa sändningstid i TV4.

I samband med detta passade artisten själv på att blicka tillbaka på den där konsertkvällen i slutet på februari.

– En för mig på alla sätt omtumlande upplevelse, skriver Tomas Ledin på Instagram.

Tomas Ledins starka känslor efter jubileumskonserten

STOCKHOLM 20170607 Sommarporträtt på artisten Tomas Ledin som är aktuell med samlingsskivan "Inte ett moln så långt ögat kan nå" Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM 20170607 Sommarporträtt på artisten Tomas Ledin som är aktuell med samlingsskivan ”Inte ett moln så långt ögat kan nå” Foto: Anders Wiklund / TT

Spelningen var en av de första riktigt stora som genomfördes efter att coronarestriktionerna lättades.

– Arenan var sprängfylld med inresta vänner från hela landet, av generösa artistkollegor som överraskade och av en euforisk känsla av att nu kan vi äntligen börja leva igen … Konserten blev till ett jublande Post Covid Party!

Tre månader senare menar Ledin att känslostormen från jubileumskonserten fortfarande inte lagt sig.

– Att 50 år efter min debut få uppleva en sådan här kväll, tillsammans med så många av alla er som jag genom åren fått möjligheten att möta från scenen, ja, det kändes smått overkligt. Det var inte helt lätt att ta in all glädje och kärlek … Jubilaren har inte hämtat sig än, skriver han.

Tomas Ledin om Abba-Björns överraskning

Dessutom fick Ledin ta emot flertalet videohälsningar från artister och vänner under kvällen. Bland dessa: Abba-stjärnan Björn Ulvaeus som bjöd publiken på en countrydoftande sång.

– Det finns inte många äkta countrystjärnor i Sverige men min vän Björn är tveklöst en av dem och han bjöd på en svårslagen överraskning, skriver Ledin om Ulvaeus överraskande framträdande på konserten.

Dessutom gjorde även Björn Skifs entré på scenen och framförde låten ”Blå, blå känslor” i duett med Ledin till publikens stora förtjusning.

Foto: TV4

Grattis i efterskott säger vi till Tomas Ledin, och tack för en härlig konsertkväll!