Tommy Körberg om Renée Nybergs spel bakom fasaden – bekräftar vad många misstänkt

Tommy Körberg om Renée Nybergs spel bakom fasaden – bekräftar vad många misstänkt

Gästen överraskas med show och hyllningar i TV4:s succésatsning ”Vilket liv!”.
Nu bekräftar Tommy Körberg det okända spelet bakom kulisserna.
– Jag visste, säger artisten till Hänt.

TV4:s underhållningssatsning ”Vilket liv!” gick i mål på söndagen då det sista avsnittet sändes.

Då var det folkkäre artisten Tommy Körberg som stod i fokus för hyllningarna under ledning av Renée Nyberg.

LÄS MER: Tommy Körberg tar ton till den magiska klassikern – då ställer sig hela publiken upp och jublar

Artikeln fortsätter under bilden.

Renée Nyberg
Foto: TV4

Hela hyllningsshowen inleddes med att Körbergs kollegor och vänner Claes Malmberg, Mats Ronander och Johan Rabaeus ställde sig på scenen tillsammans.

Trion som tillsammans med just Körberg bildade kvartetten ”Ravalliacz” i Melodifestivalen 2013 sjöng en omarbetad version av låten ”En riktig jävla schlager”. I den nya tappningen blev den ”En riktig jävla diva” – en kärleksfull pik i riktning Körberg som skrattade gott åt vännernas påfund på scen.

LÄS MER: Tommy Körberg anar något när barnen ställer sig upp – när de tar ton till klassikern brister det för stjärnan

Därefter ombads Körberg, av programledare Nyberg, själv komma upp på scenen och under kvällen avlöste gästerna varandra.

Kjell Bergqvists starka ord om vännen

Sarah Dawn Finer, Danny Saucedo, Kalle Moraeus och Körbergs familj överraskade huvudpersonen på scenen.

Skådespelaren Kjell Bergqvist som varit Körbergs nära vän i många år berättade tårögd om den hemska perioden när Tommy var sjuk förra året.

– När jag åkte därifrån så grät jag hela jävla vägen hem, för jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy, så kände jag, det va så mycket slangar. Jag var verkligen trasig, jag mådde pissdåligt. Efter så många år så upptäcker man hur mycket man betyder för varan, sade Kjell Bergqvist i programmet och kramade om sin vän.

LÄS MER: Kjell Bergqvists tårar – känslosamma orden om Tommy Körbergs kamp för sitt liv: ”Grät hela vägen hem”

Dessutom visades förinspelade hälsningar från när och fjärran upp för en rörd Körberg – bland annat från Helen Sjöholm, Benny Andersson – och Björn Ulvaeus.

– Vi har haft fantastiska stunder tillsammans, både ljusa och mörka…”Jag minns arbetet med Lola, den sista föreställningen, som inte blev den sista som tur va. Där vi faktiskt gick på djupet och till och med talade om döden, det går ju också. Vi har ställt oss frågor tillsammans, finns gud, vad är meningen med livet, vem är Björn och vem är Benny, jag vill bara säga att det bara finns en Tommy Körberg, säger Ulvaeus i programmet.

Tommy Körberg bekräftar upplägget

Ett särskilt moment i programmet som blivit något av ett slags kännetecken för ”Vilket liv!” är när huvudpersonen får slå sig ned, till synes ovetandes, i publiken innan föreställningen drar i gång.

För Tommy Körberg innebar detta att han och hustrun Anne-Charlotte fick sätta sig ned på parkett innan ridån gick upp.

Tommy Körberg bekräftar nu att han visste om att han skulle bli hyllad när han anlände till Oscarsteatern för inspelningar av programmet.

– Jag visste att jag skulle dit och att jag skulle bli hyllad. Men på vilket sätt hade jag ingen aning om. Det ville jag inte veta heller. Jag hatar regisserad spontanitet. Det är ingenting för mig, säger Körberg till Hänt.

Upplevelsen var påtaglig för den rutinerade artisten.

– Omtumlande! Det kom hälsningar från när och fjärran, så jag tänkte ”Nämen oj!”. Jag kände mig lite märkvärdig där, det var lite skönt.

STOCKHOLM 20220822 Tommy Körberg. Foto: Fredrik Persson / TT
STOCKHOLM 20220822 Tommy Körberg. Foto: Fredrik Persson / TT

Du är värd alla hyllningar, Tommy!

Vad tyckte du om programmet? Skriv gärna en kommentar.