SVT:s besked: Därför får du inte se Morden i Midsomer i sommar

Foto: Stina Stjernkvist/TT/Youtube

I många somrar har SVT sänt ”Morden i Midsomer” direkt efter ”Allsång på Skansen” på tisdagkvällarna. 

Men i år avbryts traditionen plötsligt. 

Det uppger kanalen själva i ett pressmeddelande. 

Poliskommissarie Barnaby har varit lika mycket sommar som Lasse Berghagen, Sanna Nielsen och Allsång på Skansen i många år.

Men i år blir miljonpubliken som brukar se deckarserien som alltid brukar visas i SVT1 efter Allsången utan ”Morden i Midsomer”.

I stället får tittarna i år se en annan dramaserie: ”Grantchester”.

Nu berättar SVT om anledningen bakom beslutet.

Foto: YouTube

Visst är det härligt på tisdagskvällarna? Efter en varm och fin sommardag kan man slå sig ner i tv-soffan med en kopp kaffe och kanske en smörgås eller något fikabröd för att först se Allsången direkt från Skansen i Stockholm – och sen ”Morden i Midsomer”.

Men i år får tv-tittarna hålla sig till tåls med ”bara” Allsången, och så ”Grantchester”, tv-serien som ersätter ”Morden i Midsomer” i tablån.

Stockolm 20180731
Tommy Körberg tillsammans med programledaren Sanna Nielsen under säsongens sjätte Allsång på Skansen på tisdagskvällen. Foto: Stina Stjernkvist / TT

”SVT sänder inte Morden i Midsomer efter Allsång på Skansen under tisdagskvällarna i sommar”, skriver kanalen i ett pressmeddelande på fredagen då SVT presenterade sitt sommarutbud.

Och anledningen är ganska självklar:

”Den 21:a säsongen av den brittiska serien är helt enkelt inte färdiginspelad, och SVT kommer att sända serien när den haft premiär i Storbritannien”, skriver SVT i pressmeddelandet.

I stället kommer tittarna att få se den fjärde säsongen av brittiska serien Grantchester direkt efter Allsången. ”Kriminalkommissarien Geordie Keating (Robson Green) tycker inte att det är roligt att Sidney Chambers lämnar Grantchester, men inser att han kommer att behöva Will Davenports hjälp.” skriver SVT om handlingen i serien.

Allsång på Skansen sänds som vanligt på tisdagarna klockan 20 med Sanna Nielsen som programledare. I år drar programserien i gång den 25:e juni. 

https://www.youtube.com/watch?v=qd_Rn1Jm_bs

Vad tycker du om detta, kommer du sakna Midsomer? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version