TV4 anmält efter Lotta Engbergs intima beteende i ”Bäst i test”

Lotta Engberg och David Sundin i "Bäst i test". Foto: TV4

Lotta Engberg och David Sundin i "Bäst i test". Foto: TV4

TV4 har blivit anmält till Granskningsnämnden.
I fokus står Lotta Engbergs omtalade agerande i ”Bäst i test”.
Samtidigt slår kanalen tillbaka efter kritiken.
– Allt har gått enligt protokoll och ingen inblandad är ledsen eller besviken, skriver TV4 till Nöjeslivet.

När TV4 värvade humorprogrammet ”Bäst i test” tidigare i år var det en stor fjäder i hatten för den kommersiella familjekanalen. Efter sju framgångsrika säsonger på SVT skulle familjerna nu få välja TV4 för fredagsmyset med Babben Larsson och David Sundin.

I det omåttligt populära programmet som lockar såväl gammal som ung, samlas en panel för att utföra olika, speciella uppdrag på bästa vis – och ofta på kortast möjliga tid. Tävlingsprogrammet har belönats med tv-branschens finaste pris Kristallen både 2019 som 2020.

I år deltar den folkkära artisten Lotta Engberg, skådespelarna Eric Stern, Nour El Refai, P3-profilen Torbjörn Averås Skorup samt manusförfattaren och skådespelaren Marie Agerhäll i panelen.

Lotta Engberg kysste David Sundin i Bäst i test

I fredags skulle deltagarna bland annat göra ett test där utmaningen bestod i att de skulle utföra någonting de aldrig tidigare gjort förut. Instruktionen löd som följer:

”Gör en once-in-a-lifetime-bedrift. Du får aldrig ha gjort din bedrift förut. Du får aldrig göra det igen. Bäst once-in-a-lifetime-bedrift vinner.”

En del deltagare kastade bollar, andra spelade upp filmscener ur ”Matrix”. Lotta Engberg valde att dela ut en kyss till David Sundin. Hon greppade tag i honom och delade helt sonika ut en puss till programledaren.

– Okej! Ja, då blev det once-in-a-lifetime, sade David Sundin i programmet.

– Tack ska du ha, sade Lotta. 

”Ingen inblandad är ledsen eller besviken”

I studion där klippet sedan visades upp skrattade de andra deltagarna högljutt åt Lottas tilltag.

– Oj, oj, oj, Lotta. Du offrade dig verkligen för konsten. Det här gör man bara en gång. Om ens det! sade Babben Larsson. 

– Eller hur, sade Lotta och skrattade.

Efter att programmet sändes har ”Bäst i test” mötts av en hel del kritik från tv-tittarna, vilket Nöjeslivet rapporterade om tidigare i veckan.

I ett meddelande till Nöjeslivet har TV4:s pressavdelning kommenterat det hela.

– Vi har alltid löpande kontakt med produktionen så att momenten som spelas in känns bra för alla inblandade, så även i det här fallet. David och produktionen hälsar att allt har gått enligt protokoll och ingen inblandad är ledsen eller besviken, skriver TV4:s pressansvariga i ett meddelande till Nöjeslivet.

TV4 anmält: ”Riktat mot familjer”

Nu står det också klart att TV4 anmälts till Granskningsnämnden efter bilderna i ”Bäst i test”, enligt Nyheter24. Det var i lördags som programmet anmäldes.

– Lotta Engbergs kyss på David Sundin strider mot samtyckeslagen och är olämplig att ha med i ett program riktat mot familjer, står det i anmälan till Granskningsnämnden, enligt Nyheter24, som också skriver att nämnden ännu inte fattat beslut om ärendet kommer att prövas eller ej.

Vem som helst kan skicka in en anmälan via Medieombudsmannen.

– Vi läser och registrerar alla anmälningar som kommer in till oss. Eftersom vi får in flera tusen anmälningar varje år kan inte alla leda till en granskning. Nämnden prioriterar anmälningar som kan leda till att reglerna följs bättre. Anmälningar som rör en enskilds personliga intressen, liknande intressen för företag eller frågor av principiell betydelse ska dock alltid prövas, skriver Medieombudsmannen på sin hemsida.

Nöjeslivet har sökt Lotta Engberg och David Sundin.

LÄS MER:

Exit mobile version