TV4-profilens oro för familjen – efter kriget i Ukraina: ”Jag är helt förstörd”

Foto: TV4

Hon gör succé i Sveriges mästerkock i TV4.
Samtidigt oroas nu Anja Allvin av utvecklingen i hemlandet Ukraina.
– Det är jättehemskt, säger hon på Instagram.

Deltagarna i Sveriges mästerkock 2022. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Hon är en av de åtta främsta amatörkockarna i Sverige år 2022.

Anja Allvin har övertygat juryn hittills i ”Sveriges mästerkock” och avancerat till avgörandet i TV4-programmet.

Anja Allvin i Sveriges mästerkock 2022. Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Men just nu pågår en strid som berör Anja på djupet. Kriget i Ukraina efter Rysslands invasion av landet på torsdagsmorgonen har dominerat i nyhetsrapporteringen under hela dagen, över hela världen.

I Sverige tänker Anja Allvin på familjen i Ukraina. Hon är uppväxt i landet och kom till Sverige 2005 då hon träffade kärleken.

I dag arbetar hon som sjuksköterska, och i en intervju med tidningen Vårdfokus berättade hon om föräldrarnas bakgrund inom sjukvården i Ukraina.

Foto: TV4

– Det var hårt och slitsamt och inte alls så välbetalt som i Sverige. De blev ofta inringda och jag var besviken att de inte var hemma. Man kunde aldrig ha några planer. Men jag och mamma hade en rutin att gå i skogen och plocka svamp och snacka när hon kom hem från jobbet. Nu bor jag också nära skogen och tycker om att plocka kantareller och Karl Johan, sade Anja Allvin till Vårdfokus.

Sveriges mästerkock-profilens oro för familjen i Ukraina

Efter Rysslands invasion i landet på torsdagsmorgonen berättar Allvin om oron för sina nära.

– Man kan ju inte låtsas som om ingenting händer. Jag får jättemånga frågor av mina vänner om hur det är med min familj i Ukraina, säger Anja Allvin i ett videoinlägg via Instagram story.

Hon fortsätter:

– Jag är jätteorolig för vad som kommer hända. Det lägger sig som en blöt filt över allting man gör. Jag hoppas att det kommer sluta väl. Det är jättehemskt.

Under torsdagen har flera attacker skett i Ukraina. Befolkningen vaknade upp till sirener och explosioner, rapporterar SVT Nyheter.

– Det som händer är helt förfärligt. Jag är helt förstörd. Tack för alla meddelande och omtanke, skriver Anja Allvin till sina följare via Instagram story.

Exit mobile version