TV4:s besked: Kallar in vakter – efter ”förbjudna” incidenten i Bonde söker fru

Bonde söker fru är ett av TV4:s flaggskepp.

På onsdagen är det dags för en ny omgång där flera bönder söker kärleken i tv-reality-programmet som visats i kanalen sedan 2006 och precis som alltid är det före detta Fröken Sverige-vinnaren Linda Lindorff som leder programmet.

Nu meddelar Lindorff att det blir nya och hårdare regler i den nya säsongen, skriver hon i sin blogg där hon listar de nya reglerna.

Bonde söker fru Linda Lindorff
STOCKHOLM 20130924 Programledaren Linda Lindorff på en pressträff inför TV4:s nya omgång av ”Bonde söker fru” Foto: Janerik Henriksson / TT

Bonde söker frus kärleksvakter

Från och med i år startar tv-produktionen nämligen med så kallade kärleksvakter. Nu väljer Linda Lindorff själv att gå och förklara varför i ett långt blogginlägg.

– Det är inte så märkvärdigt egentligen utan bara ett par personer som är med när bönderna umgås utanför programmet. Bönderna får gärna bli kära, men det är även där bra om vi har en chans att vara med på ett hörn så vi har chansen att berätta vad som händer.

Men det finns också en annan anledning – att det inte bara är bönder på plats under dagen då det är dags för speeddejting i Sundbyholm.

– Hela Sundbyholm förvandlas ju under några dagar till ett gigantiskt singelparty. Det kryllar av heta ivriga flörtande singlar som inget heller vill än att möta kärleken i sitt liv. Det är otroligt förföriskt och frestelsen väldigt stor så klart. Så även där försöker vi i den mån det går ha lite koll på vilka som hänger med vilka och att de helst inte ses nattetid… skriver Lindorff.

Taktiken med namnen

Dessutom har produktionen i år medvetet valt att gå ut med enbart förnamnen på bönderna i våras. Det var för att göra det svårare för folk som försöker kontakta bönderna innan inspelningen dragit i gång.

– Vi har ju varit med om detta under årens lopp och det har både uppstått orättvisa i det att vissa lyckas fresta tillräckligt för att få fördelar, eller till och med fånga bonden innan vi börjat. Än en gång så vill vi inte förhindra att kärlek uppstår men vi vill ge alla samma chans – och faktum är att det även för bondens del är bättre att dejta lite lugnare och låta det hela ta lite mer tid, skriver Lindorff.

Förra året tvingades ju som bekant tv-bonden Leonora hoppa av inspelningarna och lämna Bonde söker fru omedelbart. Hon hade nämligen då redan hittat kärleken i en av brevskrivarna: Louise, 27. Paret gick sedan skilda vägar i oktober i fjol. Och året dessförinnan hittade bönderna Sigrid Bergåkra och Erik Bäckman kärleken i varandra i början av inspelningarna, vilket sen påverkade hela säsongen för tv-produktionen.

Dela gärna vidare om du också ska titta på Bonde söker fru! Premiär på onsdag klockan 20.00 i TV4. 

Foto ovan: Janerik Henriksson TT / Wikimedia commons (gården är en genrebild och har inget med programserien att göra)