TV4:s besked om framtiden för ”Sverige mot Norge” – efter skidstjärnornas dramatiska tävlingar i tv

En kamp mellan åtta skidhjältar.
Till slut stod det svenska laget som vinnare i TV4.
Nu svarar kanalen på framtiden för tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” – efter Petter Northugs ord.

Efter flera veckors dramatik stod det på tisdagen klart att det svenska laget tog hem segern i TV4:s tävlingsprogram ”Sverige mot Norge”. I programserien ställs fyra svenska skidstjärnor mot fyra norska.

Foto: TV4

– Det här var så viktigt. Jag fick aldrig den där pricken över i:et i min karriär på mästerskap. Tog hem det nu! Det känns så skönt, sade Emil Jönsson Haag, 35, efter dramat i det åttonde och sista avsnittet för säsongen.

Frida Karlssons glädje i TV4: ”Rättvist att vi får vinna”

Frida Karlsson, 21, nu aktuell i skid-VM där hon tagit hem två silver på skiathlon respektive 10 kilometer fristil, var lika nöjd hon.

– Nu känns det bra alltså, det här var en riktigt skön seger. Det känns faktiskt rättvist att vi får vinna den här finalen också, sade hon.

Frida Karlsson. Foto: TV4

I det svenska laget ingick även guldmedaljören från OS i Sotji 2014 Anna Jönsson Haag, 34, och OS-silvermedaljören Teodor Petersson, 32.

Foto: TV4

De ställdes mot det norska laget som bestod av Marit Bjørgen, 40, Ingrid Landmark Tandrevold, 24, Martin Johnsrud Sundby, 36, och Tarjei Bø, 32.

Foto: TV4

Efter en dramatisk tävling i finalen stod det till slut alltså klart att Sverige tog hem programserien som i vårt västra grannland går under namnet ”Landskampen”.

I Sverige var det TV3 som sände den första säsongen, innan TV4 tog över rättigheterna till denna andra säsong.

Framtiden för ”Sverige mot Norge” i TV4 – beskedet efter Northugs ord

Efter det svenska lagets firande passade programledarduon Gunde Svan och Petter Northug på att tacka tittarna.

– Tack för en fantastisk säsong, sade programledaren Gunde Svan i slutet av finalsändningen innan hans norske kollega Petter Northug fyllde i:

– Vi ses nästa år!

Petter Northug. Foto: TV4

Men huruvida det egentligen blir med den saken i TV4 är höljt i dunkel. Det är åtminstone i skrivande stund inte är klart med visning av en ny säsong av ”Sverige mot Norge” i kanalen.

”Finns inget besked att ge angående en eventuell tredje säsong av Sverige mot Norge i dagsläget”, skriver Ludvig Ternstedt, press- och kommunikationsansvarig sport på TV4.

Gunde Svan. Foto: TV4

Vill du se fler säsonger med skidstjärnorna i tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge”? Skriv gärna en kommentar på Facebook och dela vidare!