TV4:s besked: Thomas Ritter ska leda Nyhetsmorgon igen – efter tittarnas hyllningar till nyhetsankaret

I Nyhetsmorgon har ett av programledarparen, Soraya Lavasani, 37, och Jesper Börjesson, 48, synts i TV-rutan sedan i höstas. Nu på sommaren blir det ont om folk även inne på TV4 när folk går på semester. 

Vem tittade då fram om inte självaste nyhetsankaret i TV4, Thomas Ritter som klev in i morgonsändningen i veckan. Och det kommer glädjande besked om att han ska göra det igen, enligt Hänt.

Flera av personerna i originaluppsättningen bland programledare befinner sig på semester från TV4-huset. Soraya Lavasani har meddelat att hon är borta i flera veckor och därför kommer det att dröja tills tittarna får se henne tillsammans med Jesper Börjesson igen.

Nyhetsankaret klev in i sändning

View this post on Instagram

??‍♂️#tv4 #tv4nyheterna #tv4play #nymo

A post shared by Thomas Ritter (@ritter_thomas) on

I tisdagens sändning klev nyhetsankaret Thomas Ritter, 42, in på den posten i Nyhetsmorgon tillsammans med Maria Forsblom, 36. Thomas Ritter är ett bekant ansikte för de som tittar på nyhetssändningarna där han leder sändningen som ankare. Men för de som enbart tittar på Nyhetsmorgon var han ett nytt ansikte för publiken.

De två tillsammans pratade bland annat så klart om VM-matchen från dagen innan och Thomas Ritter bjöd minst sagt på sig själv.

View this post on Instagram

Jaaaaa!! Tack för den spännande matchen @swewnt och GRATTIS till att ni nu är i kvartsfinal!! ?? Vi njuter av segerns sötma i dagens @nyhetsmorgon

A post shared by Maria Forsblom (@mariaforsblom) on

På Nyhetsmorgons Facebooksida fick de båda en hel del fina kommentarer om att tittarna uppskattade deras jobb.

Han ska fortsätta leda Nyhetsmorgon

Enligt sajten Hänt ska Thomas Ritter därför hoppa in under sommaren och programleda Nyhetsmorgon. Det finns ingen information om att han skulle ingå i en originaluppsättning, utan han ska finnas till hands för att hoppa in för andra.

”Vi har en stor programledarfamilj till förfogande med duktiga programledare som kan leda Nyhetsmorgon. Och vissa gör det oftare än andra! Nu under sommarsäsongen går såklart några av programledarna på välförtjänt semester vilket betyder att någon annan tar över och leder programmet”, skrev TV4 i ett meddelande till Hänt.

Tror du att det här blir bra? Sprid gärna vidare för att peppa Thomas Ritter.