TV4:s blixtändring i Bonde söker fru – bryter upplägget i sista sekund

”Bonde söker fru” är ett populärt program som drar miljoner tv-tittare varje år. Redan nu pågår inspelningarna för fullt inför kommande upplaga, och många är spända för att få träffa årets bönder.

Men nu tvingas TV4 göra en blixtändring och pausa produktionen – bara dagen innan en av böndernas val skulle spelas in. Detta skriver programledaren Linda Lindorff på sin blogg.

Ja, även om programmet sänds först i höst så spirar redan kärleken på de olika gårdarna. I år får vi träffa bönderna Erik, Andreas, Magnus, Per, Simon, Henrik, Susanna och Marie – och enligt programledaren Linda Lindorff befinner de sig just nu i slutskedet av inspelningarna.

Det är mycket som händer, och för att hinna med allt spelas programmet in parallellt på två gårdar. Men nu gör produktionen alltså en blixtändring – och tar ett avbrott mitt i inspelningarna.

”Tanken var att jag skulle hålla i ett val hos en av våra bönder imorgon eftermiddag men det kommer nu inte att ske. Av hänsyn till alla – teamen, bonden, brevskrivarna… så ändrar vi i planeringen och gör ett uppehåll i inspelningen under matchen. Inte bara det. Scheman ändras, tågbiljetter ombokas och val tidigareläggs”, skriver Linda Lindorff på sin blogg.

bonde söker fru, linda lindorff, blixtändring, tv4
Foto: Janerik Henriksson / TT

Avbrott i Bonde söker fru

Allt detta beror på herrarnas fotbolls-VM som pågår i samma stund. Sverige har rönt stora framgångar och kvalificerat sig för åttondelsfinal – en avgörande match som spelas mot Schweiz under tisdagen.

Det vill så klart ingen missa, och därför har produktionen bestämt sig för att pausa inspelningarna så att bönderna och brevskrivarna kan få titta på matchen. Detta trots att man alltså tvingas ändra i scheman, boka om tågbiljetter och flytta på böndernas val.

”Jag tycker detta är beundransvärt gjort av producent Maria Filippova. och vår bonderedaktion. Så juste gjort mot alla medarbetare och alla som så klart vill se Sverige gå vidare imorgon. Bonden och hans tjejer vill ju också se – alla vill se! Så kärleken får helt enkelt ta en liten paus”, skriver Linda Lindorff.

”Positiv boost”

Linda förklarar samtidigt att man fortfarande kommer hålla böndernas avgörande val. Upplägget blir ändrat och får ett avbrott på grund av matchen – men så småningom ska allt spelas in som planerat.

Hon tror också att fotbollsframgångarna kan ge en extra krydda på gårdarna.

”Krasst kan man ju säga att kärleken så klart alltid vinner över allt, även en viktigt VM-match, men fotbollen är också full av passion och starka känslor så detta kommer bli en positiv boost även då det gäller bondekärleken. Givetvis ska vi också ha ett avgörande val på gården, bara inte just då Sverige spelar”, skriver Linda Lindorff.

Klart bönderna och brevskrivarna ska få titta på fotbolls-VM och heja fram Sverige. Detta tycker jag var fint gjort av produktionen, dela om du håller med!