Foto: TV4

TV4:s spel med Karin Laserow bakom kulisserna på nya ”Bytt är bytt” – som tittarna inte får se

Karin Laserow tvingades tacka nej till ”Bytt är bytt”.

Men den omtyckta antikexperten fanns ändå med bakom kulisserna på TV4 och styrde.

– Hon är i allra högsta grad involverad i produktionen, även om hon inte syns i rutan, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

Hon är den stora förändringen i den nya säsongen av ”Bytt är bytt”. SVT-bekanta antikexperten Li Pamp har gått till TV4 där hon nu flankerar programledaren Renée Nyberg i succéprogrammet ”Bytt är bytt”.

När Li Pamp medverkade i Nyhetsmorgon skojade programledaren Steffo Törnquist med henne – att hon ”mörkat” sitt ”dåliga pokerfejs” när hon fick jobbet.

– Jag har ett otroligt dåligt ”pokerfejs”. Det sa jag aldrig till producenten, utan jag svarade bara ”ja tack”, sade Li Pamp när hon gästade Nyhetsmorgon inför premiärsändningen förra veckan.

– Du mörkade det! Just den grejen? svarade Steffo och skrattade.

Foto: TV4

På TV4 är man trygga med Pamps ”pokeransikte”.

– Viktigast är att Li har haft bra pokerfejs under inspelningarna, då hon ju är den enda i studion som har koll på vad alla objekten är värda, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4, till Nöjeslivet.

Li Pamp ersätter Karin Laserow, 70, som antikexpert i programmet. Det var tidigare i somras som det stod klart att Laserow inte kunde medverka i den nya säsongen av ”Bytt är bytt” på grund av coronapandemin.

Karin Laserow bakom kulisserna på ”Bytt är bytt”

Men nu avslöjar TV4 att den omtyckta skånskan med de klockrena kommentarerna ändå har ett finger med i spelet – bakom kulisserna på den nya säsongen.

Karin Laserow
Foto: TV4

– Vad det gäller Karin så har hon hjälpt till med förberedelserna fram till att corona-restriktionerna satte stopp, så hon är i allra högsta grad involverad produktionen, även om hon inte syns i rutan. Hon håller tummarna för den här säsongen precis som alla vi andra, säger Janrell-Aspnäs.

”Bytt är bytt” sänds på torsdagarna klockan 20 i TV4, och det här sjätte omgången av den populära antikshowen.

– Den stora förändringen består i vår nya antikexpert Li Pamp, i övrigt har vi bara gjort smärre förändringar för att anpassa oss efter förutsättningarna. Tittarna kommer att känna sig som hemma, säger Janrell-Aspnäs.

Hur har inspelningarna varit under denna speciella tid?

– Pandemin har definitivt gjort arbetet mer omständligt i varenda moment, det har varit svårare att resa för att hitta objekt, att träffa medverkande, att frakta ömtåliga saker. Vi har inte kunnat ha någon publik på plats i studion och vi har tvingats ersätta Karin på grund av de restriktioner vi har.

Samtidigt förklarar han att TV4 har tydliga rutiner och restriktioner på plats vid inspelningarna – för att skydda alla som finns i tv-produktionen.

– Vi har dessutom satt upp rutiner för att skydda personal och medverkande så gott som möjligt. Den biten har funkat väldigt bra, alla har tagit gemensamt ansvar, men det har så klart ändå varit präglat av oro och försiktighet.

”Bytt är bytt” sänds på torsdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!