Tvärvändningen för Ibrahim efter finalförlusten i Biggest loser: ”Chocktillstånd”

Ibrahim Rather är kanske Sveriges mest inspirerande 17-åring. I årets säsong av ”Biggest loser” var han den yngste deltagaren som någonsin ställt upp i programmet. Att bara våga göra det är inspirerande, men vägen fram till en finalplats inspirerade ännu mer.

Väl framme i finalen blev det förlust för Ibrahim som tävlade tillsammans med sin mamma Paulina. Men resan tog inte slut där – för det var efter finalförlusten som 17-åringen insåg att han vunnit svenska folkets hjärtan.

– Jag blir verkligen så otroligt berörd och är nog ärligt talat i chocktillstånd just nu, säger Ibrahim till Hänt.

Under årets säsong av ”Biggest loser” var det den yngste deltagaren, 17-årige Ibrahim Rather, som kanske berörde svenska folkets hjärta allra mest. Han har berättat om hur dåligt han har mått; att han har varit deprimerad och inte velat leva längre. Ibrahim hoppade också av gymnasiet för att han vantrivdes och fick ångest av skolan. Det berättar Ibrahim för Hänt.

ibrahim rather, biggest loser, tv4
Foto: TV4.

Mår mycket bättre efter ”Biggest loser”

Under tisdagen var det dags för final i ”Biggest loser” – och där stod Ibrahim med sin mamma Pauline. Innan finalen avslöjade 17-åringen att han hade dröm om att resa, om han skulle vinna prissumman på 250 000 kronor. Men Ibrahims dröm gick i kras, då hans viktminskning på 57 kilo resulterade i en andraplats.

Men vem bryr sig om pengar? Hård träning, ändrade matvanor och en vilja av stål gav Ibrahim en ny kropp och ett nytt liv.

– Jag var deppig konstant förut, så att nu spendera större delen av tiden glad är hur kul som helst. Det är lätt att bli glad och att fortsätta vara glad när man får så mycket positivt skickat till sig, säger han till Hänt.

ibrahim rather, biggest loser, tv4
Foto: TV4.

Vunnit tittarnas hjärtan

Drömmen om en resa för vinstpengarna gick i kras, men Ibrahim verkar inte behöva misströsta särskilt länge. Tränaren Pischa Strindstedt har nämligen startat en insamling för att han ska kunna åka på sin drömresa. Initiativet har redan engagerat massor av människor – och Ibrahim är överlycklig över gesten.

– Det känns väldigt overkligt att folk faktiskt swishar för att jag ska kunna dra ut och resa. Jag blir verkligen så otroligt berörd och är nog ärligt talat i chocktillstånd just nu, säger han till Hänt.

Huruvida det blir någon resa återstår att se, men tack vare sin otroliga insats i ”Biggest loser” kan det nog bli verklighet.

ibrahim rather, biggest loser, tv4
Foto: TV4.

Vi håller tummarna för dig, Ibrahim. Att ta tag i sig själv när man känner sig botten är inte enkelt. Därför är Ibrahim en inspirationskälla för oss alla. Tryck på dela-knappen för att hjälpa honom uppfylla sin drömresa!