Ullared-Helene hamnade i Lyxfällan – nu berättar hon den mörka sanningen

Helene har gjort sig känd som en riktig lyxshoppare i ”Ullared”.

Men bakom den glittriga fasaden dras hon med skulder – så pass att hon hamnat hos kronofogden.

Nu tar hon hjälp av ”Lyxfällan”.

– Det var en känslomässig berg- och dalbana, säger Helene till Nöjeslivet.

I sju säsonger har tittarna kunnat se Helene, från Skara, shoppa loss i Kanal 5:s ”Ullared”. Men det tittarna inte fått se är att Helene sällan har råd med alla utgifter hon lägger på varuhuset.

Tv-profilen är arbetslös och har fyra barn, och med skulder hos kronofogden såg hon inget annat val än att ta hjälp av TV3:s ”Lyxfällan”.

Helene: Därför sökte jag till Lyxfällan

I tisdagens ”Lyxfällan” dyker hon upp för att reda ut sina skulder på närmare 70 000 kronor.

– Huvudorsaken var att jag ville ha hjälp med mina skulder. Sen gillar jag självklart att synas i tv. Vem gör inte det, som jag brukar säga, säger Helene till Nöjeslivet och avslöjar att hon sökt till ”Lyxfällan” tidigare:

– Jag har sökt förut faktiskt. Men de två senaste säsongerna har jag inte kommit med. Då har jag haft för ”lite” skulder”.

Ullared-Helene om tårarna: Känslosamt

Programmet med Helene bjuder på mycket känslor. Vid ett tillfälle får hon veta att hon lägger närmare 30 000 kronor varje år på onödig shopping och skräpmat, pengar som skulle kunna läggas på sådant som hennes barn vill ha. När Helene får se summan kan hon inte hålla tillbaka tårarna.

FOTO: TV3/Lyxfällan

– Jo, det blir lite känslosamt där i slutet av veckan. Jag ansträngde mig verkligen, men jag var jättetrött och vi började tidigt på morgonen. En gång höll vi på sent in på kvällen på grund av det krånglade tekniskt. Jag är sån att jag inte vill visa det öppet. Men min sårbarhet, den fick jag ta nu. Det var en känslomässig berg- och dalbana, säger Helene.

”Lyxfällan” avsnitt 2 sänds tisdag klockan 20:00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se klippet i spelaren här under (slå på ljudet):

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fWm6U1iVXD6BFHlMRbJs5798z577sE9XKeNxtgTDmph9lZriMrvNppga9RlI9vpi?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”16:9″ /]

Det här visar hur lätt det är att hamna snett om man inte har koll på utgifterna. Dela gärna för att fler ska ta del av detta!