Uttalandet från experten i Efter Fem delar tittarna i två läger

Efter Fem expert och Matilda Boza.

Foto: TV4

Från tid till tid kallas experter in till ”Efter Fem” för att ge sin expertis i särskilda ämnen. Men det är inte alltid som tittarna enas med gästen – när städexperten Marléne Eriksson gästar programmet är det många som säger ifrån.

Efter Fem är ett nyhets- och aktualitetsprogram som hade premiär på TV4 år 2019 och snabbt blev en tittarfavorit.

Med Tilde de Paula Eby och Anna Brolin i spetsen, bjuder programmet på aktuella nyheter och diskuterar de hetaste snackisarna i vardagen.

Tittarens uppmaning i ”Efter Fem”

I avsnittet i fråga var det däremot en annan TV4-profil, Matilda Boza, som ledde programmet tillsammans med Axel Pileby. De diskuterade ämnet städning, och mer specifikt hur ofta man bör tvätta sina sängkläder.

LÄS MER:
* Tilde de Paulas nya framtidsbesked – bekräftar beslutet med TV4

För att ge expertråd kallades städproffset Marléne Eriksson in, som delade med sig av sina tankar om hur ofta lakan bör tvättas för att bli av med bakterier.

– Jag tvättar mina sängkläder en gång i veckan. Men är det så att man har barn eller husdjur eller någonting annat i sängen så visst behöver man tvätta det oftare. Men jag tycker att det räcker en gång.i veckan för det mesta.

– Det var några som svarade då: ”Mer sällan än varannan vecka”, vad tycker du om det?, frågar Matilda Boza till experten som svarar på frågan:

– Visst kan man tvätta var 14:e dag, men jag personligen tycker en gång i veckan.

Tittarna reagerar starkt mot expertens ord

Marlénes uttalande om tvätten var något som fick tittarna att reagera starkt och Nyhetsmorgons Instagram-inlägg fylldes av kommentarer. Många reagerade på hur ofta hur ofta experten tyckte att man skulle tvätta.

Lite överdrivet! 1 gång var 14:e dag räcker. Positivt för miljön, mindre slitage på lakan och maskin. Vi lever i ett rent samhälle, folk duschar och badar mest varje dag.”, skriver en person.

LÄS MER:
* Matilda Boza väntar sitt andra barn – ska få en pojke

Varannan vecka i 60 grader har funkat bra för oss i nästan 50 år. Vuxna i arbetsför ålder har inte tid eller ork till lakanstvätt varje vecka. Vi har ingen mat eller några husdjur i sängen.

Men det var många som var överens med Marléne och som delade med sig av sina tvättrutiner.

Byter och tvättar en gång i veckan. Bästa känslan när fredagen kommer att få krypa ned i renbäddad säng

Älskar rena sängkläder. Det är minst 1 gång i veckan för oss och vi är småbarnsföräldrar

Byter sängkläder en gång i veckan . Äckligt ha lakan och sängkläder längre tid

Skulle vara intressant att höra hur ofta du tvättar dina sängkläder!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version