Foto: TV4

Väder-Maddes tragedier utanför tv-rutan – nu öppnar hon upp: ”Man lär sig vara ödmjuk inför livet”

Väder-Madde ger tv-tittarna senaste nytt om vädret varje vecka – med både regn och solsken.
Samtidigt har hon också gått ut och berättat om sina egna, tyngsta perioder i livet.
– Jag har några händelser som varit extremt jobbiga, säger Madeleine Westin till Hänt, uppger Allas.

Hon tillhör tv-Sveriges mest rutinerade meteorologer – som dessutom alltid bjuder tittarna på ett varmt leende genom rutan.

Madeleine Westin, 55, började på tv redan 1993 och har genom åren växt ut till en riktig tittarfavorit. I höstas slog hon rekord som den nu aktiva tv-meteorolog som varit med längst i tv.

”Väder-Madde”, som Huddingetjejen ofta kommit att kallas, har faktiskt en bakgrund inom det marina.

Innan hon slog igenom och blev en omtyckt tv-profil, arbetade nämligen Madde på såväl flygflottiljerna vid Karlsborg och Uppsala som på Marinens helikopterdivision vid Berga.

Tv-meteorologkarriären tog fart på SVT innan hon bytte till TV4. Där har hon bland annat blivit ett uppskattat inslag i Nyhetsmorgon. På torsdagsmorgonen kunde Madde konstatera för tittarna att det ser ut att bli Medelhavsvärme över stora delar av landet – lagom till helgen.

– Det är extremt höga temperaturer. Det är mycket, mycket hett nere runt Medelhavet, vi har ett väderläge som gör att vi kommer få samma temperaturer som nere runt Medelhavet. Med anledning av det finns det nu en värmevarning utfärdad, ”meddelande om höga temperaturer”. Det är mer eller mindre hela Götaland och en stor del av Svealand. Det betyder att temperaturer i de här områdena kommer ligga mellan 26-30 grader minst tre dagar i rad. Och det innebär också att de här temperaturerna kommer vara en ökad påfrestning på kroppen framför allt för riskgrupper, sade Madeleine i morgonens TV4-sändning.

”Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet”

Även om Väder-Madde har en strålande karriär i tv-rutan har inte allting varit guld och gröna skogar helt och hållet.

En händelse som gjort henne ödmjuk inför livet var när hon förlorade ett barn i magen.

– Jag har några händelser som varit extremt jobbiga. En av dem är när jag förlorade mitt barn i vecka 32. Det fantastiska var ändå att jag längre fram fick tvillingar på naturlig väg. Det var som att man fick två barn som kompensation, säger Madeleine till Hänt, uppger Allas.

Tvåbarnsmamman Madeleine öppnar i samma intervju upp om ytterligare en tuff period i livet.

– En annan motgång var när min pappa gick bort i cancer efter en extremt kort tid av sjukdom, samtidigt som barnens pappa fick en stroke. Svåra upplevelser gör att man lär sig vara ödmjuk inför livet. Det kan snabbt ändras och det gäller att krama ur varenda sekund av det när man kan, säger Madeleine Westin.

Du är fantastisk i tv-rutan, Madde!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna tv-stjärna som alltid bjuder på ett varmt leende när det är dags för väderpresentation!