”Vår tid är nu”-Calle om avgörande detaljen – som kunde ha förändrat allt i succéserien

Julen 2020 har den nya specialsäsongen av ”Vår tid är nu” premiär.

Men det var inte helt säkert att en av huvudkaraktärerna i form av Charlie Gustafsson, som spelar Calle Svensson, skulle vara med.

För Expressen berättar han om att han var skeptisk till att vara med – men en detalj blev avgörande som gjorde att han tackade ja.

SVT-serien ”Vår tid är nu” slog ner som en stor succébom i de svenska stugorna. Närmare två miljoner människor följde familjen Lewanders liv i efterkrigstidens Stockholm.

Ny specialsäsong av ”Vår tid är nu”

När sista avsnittet av säsong två visades i vintras kom SVT med beskedet att det planeras ytterligare en tredje och sista säsong till hösten 2019.

Men den som inte kan få nog av Calle, Nina och resten av de medverkande i serien fick tidigare i maj ett riktigt glädjebesked. Expressen avslöjade då att det planeras en ytterligare miniserie till julen 2020.

Miniserien kommer utspela sig 1951, alltså drygt ett halvår efter att den första säsongen tog slut. Handlingen kommer utspela sig när familjen Lewander samt Djurgårdskällarens personal ska driva en sommarrestaurang i Stockholms skärgård.

”Vår tid är nu”-Calle tvekade

Charlie Gustafsson, som spelar Calle Svensson i succéserien, kommer återvända i miniserien. Men det var inte alltid en självklarhet.

Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson under en pressträff inför premiären av SVT-serien ”Vår tid är nu”, säsong 2. Foto: Jessica Gow / TT

För Expressens TV-blogg berättar han att han länge var osäker till att medverka – men att en specifik detalj blev avgörande för hans beslut.

– Ja, när jag hörde rykten om att det kunde bli mer och att originalensemblen skulle vara med så var jag, om jag ska vara helt ärlig, lite skeptisk till att göra en fortsättning, säger Charlie Gustafsson och fortsätter:

– Men när jag fick höra att det faktiskt utspelar sig mellan första och andra säsongen så pratade jag med Hedda och då kände vi både att det här är något som vi vill och något som vi vill berätta.

Avgörande detaljen: ”Kul och annorlunda”

Inspelningen av miniserien av ”Vår tid är nu” kommer regisserar av välkände Måns Herngren, enligt Expressen.

– Jag tycket jättemycket om greppet att hoppa i tiden. Det är kul och annorlunda, men jag har så klart velat göra just det här, när Nina och Calle får varandra på första gången och bestämmer sig för att gifta sig. Så det känns väldigt kul att gå tillbaka i tiden. Säsong 3 slutar ju ändå 1971, säger Charlie Gustafsson till Expressen.

Säsong tre av ”Vår tid är nu” har premiär hösten 2019 i SVT.

Dela artikeln om du också ser fram emot nya säsongen av "Vår tid är nu"!