”Veckans brott” läggs ner – SVT slutar sända populära programmet efter 11 år

Det är slutet på en era när SVT lägger ner populära tv-programmet “Veckans brott”, efter 11 år i rutan. Det meddelar kanalen själva i SVT:s ”Morgonstudion” under tisdagen. 

– Det är vemodigt, lite overkligt faktiskt. Men det är nog dags att hitta på något annat, säger programledaren Camilla Kvartoft i ”Morgonstudion”. 

SVT:s “Veckans brott” startade 2010 och kom snabbt att bli en succé. Det senaste åren har programmet fått cirka en miljon tittare att bänka sig framför tv:n varje avsnitt, och programmet har hyllats stort i sociala medier. 

Foto: SVT

Sedan åtta år tillbaka är det Camilla Kvartoft som är programledare för programmet, och de senaste åren har hon haft sällskap av flera experter i studion. Under lång tid var folkkära kriminologen Leif GW Persson en återkommande gäst, till mångas förtjusning. Så när det stod klart att profilen inte längre skulle medverka var det många som undrade hur det skulle gå. 

– Vad gör man när Sveriges största tv-personlighet lämnar programmet? Vi rekryterade nya experter och förnyade programmet litegrann, säger Kvartoft.

Lägger ner ”Veckas brott” efter 11 år

På senare tid har Camilla istället haft sällskap av bland annat advokaten Johanna Björkman, polisen Nadim Ghazale och Christoffer Carlsson, författare och kriminolog. 

I fjol tvingades Veckans brott att ta en paus med anledning av coronaviruset. 

– Det stämmer. De har flyttat alla personella resurser till nyheterna i stället. De kortar säsongen med tre program, sa SVT:s pressansvarige Camilla Hagert då. 

Foto: SVT

Kvartoft: ”Det är vedmodigt”

Programmet gjorde sedan en efterlängtad comeback, men under tisdagsmorgonen meddelade kanalen att programmet kommer att gå i graven.

– Det är vemodigt, lite overkligt faktiskt. Men det är nog dags att hitta på något annat. Jag tror att man tänker att det behöver ges plats åt andra program. Vi har ändå hållit på i elva år, säger Camilla Kvartoft i SVT:s ”Morgonstudion” i samband med avslöjandet.

– Vi har haft en jättestor publik och vi har haft en otrolig kontakt med publiken. Vi har fått så många tips, teorier och idéer. Jag har fått vara med om otroligt mkt spännande saker, tillägger hon.

Vad tycker du om beslutet? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

SVT-profilen Camilla Kvartoft skulle lett specialprogram – nu stoppas honStyrkekramar till dig Camilla ❤️❤️

Posted by Nöjeslivet on Monday, June 8, 2020