Rolf Lassgårds fina hyllning till Lena Endre – orden till kollegan får alla att smälta: ”Beroendeframkallande”

Att Lena Endre är en uppskattad skådespelerska vet de allra flesta om. Men hon är även en väldigt omtyckt kollega. Det bevisar inte minst Rolf Lassgård med sin fina hyllning till stjärnan under ”Vilket liv!” i TV4.

Lena Endre är en av våra mest folkkära skådespelerskor och genom åren har svenska folket fått se henne axla många olika roller.

Hon har gjort ett 70-tal film- och tv-roller, stått på stora scener, briljerat på Dramaten och fått många fina hyllningar på vägen.

Lena Endre
STOCKHOLM 20210414 Skådespelaren Lena Endre inför premiären av filmen Glaciär. Foto: Jessica Gow / TT kod 10070

Hon slog igenom nationellt i samband med serien “Varuhuset” där hon medverkade mellan 1987-1988, och det blev startskottet för hennes långa och lysande karriär.

Stjärnan har nominerats till en Guldbagge sju gånger om, och vunnit tre. Hon har både prisats och fått fina recensioner.

Vunnit fina priser

Senast hon fick en guldbagge var år 2021, vid 66 års ålder.

Det blev hennes tredje statyett i kategorin ”Bästa kvinnliga biroll,” för hennes insats i filmen ”Min pappa Marianne”, där hon spelar mot skådespelarkollegan Rolf Lassgård

Renée Nyberg, Lena Endre, Vilket liv
Foto: TV4

Ja, att Lena Endre är en person som älskas av sin publik råder det inga tvivel om. Men faktum är att hon också är en oerhört uppskattad kollega.

Det får vi inte minst bevis på när hon under söndagen är huvudfokus i Renée Nybergs program ”Vilket liv!” i TV4.

”Full av lust, glädje och nyfikenhet”

Då passar nämligen Rolf Lassgård på att dela med sig av mycket varma ord om henne.

– Kära, kära Lena. Jag har haft den stora glädjen att få jobba med dig några gånger. Att få möta dig i jobbet är inte bara att möta en professionell och kunnig skådespelerska, börjar han förklara i en hälsning i programmet.

Rolf Lassgård
Foto: Johan Nilsson/TT

Istället menar han att hon är:

– Full av lust, glädje och nyfikenhet inför sitt jobb. Den kombinationen tror jag, är för mig i alla fall, beroendeframkallande. Och därför hoppas jag att våra vägar möts snart igen. Så den här är för dig, ha en fantastisk, magisk kväll, säger han och höjer sitt glas i en skål.

Lenas hyllning till Rolf

Hans fina ord gör Lena uppenbart berörd, och även Lena har hyllat Rolf Lassgård efter deras gemensamma insats i ”Min pappa Marianne.”

– Ingen bättre tänker jag, än Rolf Lassgård, att på ett lättsamt och enkelt sätt gestalta det här med att man känner att man är i fel kön. Det är en väldigt svår sak att sätta sig in i, sa Lena Endre i sitt tacktal på guldbaggegalan enligt Expressen och fortsatte:

– Det här är kommit ut till en massa människor som kanske får en bättre förståelse för det här.

Så härligt att ha fina kollegor och vänner!

Vad tycker ni om programmet ”Vilket liv!”? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!