Vrede efter ”Agnetas nyårskarameller” – TV4:s svar efter bilderna

”Agnetas nyårskarameller” möts av hård kritik från tv-tittarna.
Hundratals besvikna tittare har hört av sig till TV4.

Nyår innebär en hel del traditioner – också inom tv. Ett nästan lika säkert nyårstecken som klassiska sketchen ”Grevinnan och betjänten” (SVT) är TV4:s summering ”Agnetas nyårskarameller”.

Programmet där profilen Agneta Sjödin sammanfattar året via humoristiska tabbar och bakom kulisserna-”bloopers” ur kanalens unika arkiv. Mellan 1995-2005 sändes underhållningen i samband med varje nyår, och sedan 2012 har programmet återupptagits.

Inför sändningen på nyårsdagen 2022 utlovade TV4 en kul show.

”Programledare Agneta Sjödin har tagit fram de roligaste och mest minnesvärda klippen från tv-året 2021. Bloopers, känslostormar och galna upptåg väntar från såväl våra underhållningsprogram som nyhetssändningar och galor”, skrev kanalen i en programbeskrivning.

Foto: TV4

Sjödin gästades under sändningen av flera av kanalens profiler, däribland ”Let’s dance”-programledarna Petra Mede och David Lindgren, ”Hellenius hörna”-David Hellenius och Nyhetsmorgons Maria Forsblom, som bland annat fick berätta om sitt nya program ”Secret song”.

Foto: TV4

Just de många intervjuerna har många av tv-tittarna reagerat på – och nu riktas kritik mot upplägget i programmet. Hundratals kommentarer har kommit in direkt till TV4 med kritik mot ”nyårskaramellerna”.

”Någon skrattfest blev det ju knappast”, skriver en uppenbart besviken TV4-tittare på kanalens Facebook-sida och fortsätter:

”Efter en timme gav vi upp och gick ut med hunden. Hade varit mer renhårigt att kalla programmet ”Klubben för inbördes beundran””.

Kritiken mot nyårskaramellerna i TV4: ”Har blivit jättetråkigt”

Många tittare håller med i kritiken om att programmet innehöll mycket prat om kommande program i kanalen.

”Ok program men sämre än vanligt. Håller tyvärr med om att det var mer PR för TV4’s egna, kommande program”, skriver en tittare.

”Programmet har blivit jättetråkigt. Sluta ha med gäster och koncentrera bara på bloopers. Nu är där knappt nåt mellan alla gäster och intervjuer”, skriver en annan besviken tittare på TV4:s Facebook-sida.

”Förutom för mycket prat tyckte jag inte att dom bloopers dom visade var speciellt roliga heller”, skriver en annan tittare.

TV4:s svar efter kritiken

Foto: TV4

Nu har kanalen valt att svara på de kritiska kommentarerna. I ett svar i tråden på kanalens Facebook-sida förklarar TV4 att åsikterna kommer att tas upp inne på kanalen.

”Vi tar till oss kritiken och kommer att lyfta den internt. Vi ser alla kommentarer, inte endast de positiva”, skriver TV4.

Stödet till Agneta Sjödin

Programledaren Agneta Sjödin verkade nöjd med årets program. På Instagram skrev hon laddat inför sändning: ”Är ni redo för lite Nyårskarameller? Jag är!”.

I kommentarsfältet på sin Instagram möttes Sjödin också av mycket stöd.

”Alltid lika kul och mycket skratt. Kramar”, skriver en av Agnetas följare i en kommentar till inlägget om programmet.

Vad tycker du om upplägget i ”Agnetas nyårskarameller”? Skriv gärna en kommentar.