Foto: Instagram/@joebaena

Arnold Schwarzenegger gjorde familjens städerska med barn av misstag – så lever Mildred Baena 26 år senare

1997 födde Arnold Schwarzeneggers hushållerska Mildred Baena en pojke som fick namnet Joseph. Det ingen visste till en början var att det var hennes arbetsgivare som var pappan till barnet.

När hemligheten avslöjades lämnades Arnold av sin fru.

Så lever Mildred nu, 26 år efter att otrohetsskandalen uppdagades.

Kroppsbyggaren Arnold Schwarzenegger, 76, flyttade från Österrike till USA 1968, då han var 26 år gammal.

Väl på andra sidan Atlanten blev han känd för att ha vunnit ”Mr. Olympia” hela sju gånger samt ”Mr. Universe” fyra gånger. Han hade huvudrollen i dokumentärfilmen ”Pumping iron”, vilket kom att bli en kultklassiker.

Schwarzenegger är, utöver sin karriär som kroppsbyggare, även känd som actionskådis och guvernör i Kalifornien (2003-2011).

Arnold Schwarzenegger, 1974
Arnold Schwarzenegger, 1974. Foto: Wikicommons

Under åren 1986 till 2011 var Arnold gift med John F. Kennedys systerdotter Maria Shriver, före detta nyhetsankare på NBC. Paret har fyra barn ihop: Katherine (1989), Christina (1991), Patrick (1993) och Christopher (1997).

De bodde allihopa i ett stort och fint hus i Los Angeles fram till 9 maj 2011, då Arnold Schwarzeneggers stora hemlighet avslöjades. Den resulterade i att Maria Shriver flyttade ut från huset efter 25 år. Paret begärde ut skilsmässa efter 25 år som gifta.

Var otrogen med hushållerskan

Vad var det då som hade hänt? Jo, den 16 maj blev det allmänt känt (Los Angeles Times skrev en artikel) att Arnold hade gjort familjens hushållerska sedan drygt 20 år, Mildred Baena, 63, från Guatemala, på smällen.

1997 hade hon fött sonen Joseph, 26. Alla trodde givetvis att hennes make Rogelio de Jesus Baena var pappan. Eller Rogelio själv var inte säker, därför hade han lämnat familjen samma år. Men alla andra utgick från att det var han som var far till pojken.

Joseph föddes fem dagar efter att Arnold och Maria fått sitt fjärde barn, Christopher. Men trots att muskelknutten såklart visste att han haft en sexuell relation med städerskan i flera år tänkte han inte tanken att det var han själv som skulle kunna ha gjort henne gravid av misstag… inte förrän pojken var 7-8 år gammal och började bli väldigt lik honom själv.

Joseph och Mildred
Joseph hade långt hår som barn. Här kramas han om av sin mamma. Foto: Instagram

Eftersom Mildred var ensamstående med sina barn (hon hade en äldre dotter, Jackie Rozo, med sin ex-man) tog hon ibland med sig Joseph hem till Arnolds hus när hon skulle jobba.

Arnolds fru lämnade honom

Arnolds fru Maria fick reda på att maken varit otrogen med städerskan Mildred när han avslöjade det under en parrådgivning som de deltog i 2011. Hon hade redan misstankar om att de hade en affär – men Arnold erkände då också att han var pappa till Joseph.

Skandalen fick Maria att lämna honom för gott! De separerade och hon flyttade ut från huset.

Däremot har de fortfarande en nära relation och de är i dag goda vänner.

– Allt är precis som om vi är tillsammans men vi har separata liv. Mitt kapitel med Maria kommer att fortsätta för alltid. Även om det är en annan relation finns det ingen anledning för mig att känna något annat än kärlek för henne, har han sagt enligt sajten Legit.

”Blev utkallad ur klassrummet”

Joseph var 13 år när han fick reda på att världsstjärnan Arnold Schwarzenegger var hans pappa. Hans mamma kom till skolan när nyheten slog runtom i världen.

– Jag gick i åttonde klass. Och jag blir utkallad ur klassrummet för att gå. Min mamma var där och hon sa: ”Vi måste gå – alla får reda på vem du är och vem din pappa är”, har Joseph berättat enligt sajten.

Arnold och Joseph
Arnold och sonen Joseph har en fin relation i dag. Foto: Instagram

Det tog ett tag för honom att utveckla en relation med pappan. Nog för att de kände varandra sedan tidigare, men nyheten gjorde att det till en början var stelt mellan dem.

– Jag måste också säga att när det gäller min relation till min pappa tog det ett litet tag innan vi kom varandra riktigt nära, då jag kände att jag kunde skämta med honom och prata om vad som helst, sa Joseph.

I dag har far och son ett riktigt starkt band – men Josephs halvsyskon är inte speciellt sugna på att lära känna honom. 26-åringen har verkligen gått i sin pappas fotspår och sysslar dels med kroppsbyggning, dels med skådespeleri.

Joseph Baena
Joseph Baena håller på med bodybuilding precis som sin pappa. De tränar ofta ihop. Foto: Instagram

Däremot har Joseph Baena aldrig varit intresserad av att rida på vågen av sin pappas efternamn.

– Jag har aldrig haft Schwarzenegger-namnet. Jag tror att grejen är att jag inte har fokuserat på att ändra det. Jag har redan ett efternamn. Jag gör redan så mycket och lyckas och går framåt med mina mål. Det är det sista jag tänker på, har han förklarat.

Så lever Mildred i dag

I dag lever städerskan Mildred Baena ett stillsamt liv utanför rampljuset. Hon äger ett hus i Bakersfield, Kalifornien. Det var faktiskt Arnold Schwarzenegger som lade en handpenning på 65 000 dollar på detta hus mindre än ett år innan han erkände att han var far till hennes barn.

Han satte in pengarna i två olika omgångar under 2010 – alltså innan han avslöjade sin egen lögn för frun Maria.

Mildred och hennes son Joseph
Senast Joseph publicerade en bild på sig själv med sin mamma var 2022. Foto: Instagram

Mildred är pensionerad och jobbar alltså inte längre som städerska.

Hon är inte gift men har ett förhållande med en man som heter Alex Aguiar. Hon har ingen som helst kontakt med Arnold i dag.

Spännande att läsa om hur det gått för Mildred och hennes son Joseph.

Gillade du artikeln? Dela den, kommentera och gilla-markera.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev