Arnold Schwarzenegger gjorde hushållerskan gravid av misstag – nu har sonen vuxit upp: ”Likheten var…”

Arnold Schwarzenegger är en av Hollywoods största ikoner. Förutom sin framstående karriär inom bodybuilding har han gjort sig för evigt igenkänd genom rollen som “Terminator”. När han utsågs till Kaliforniens guvernör 2003 vann han förutom hemlandets hjärtan även amerikanska befolkningens.

Actionhjälten och familjefaderns popularitet kom dock att äventyras när det uppdagades att han varit otrogen med hushållerskan, och gjort henne gravid. Idag är oäkta sonen 26 år, och sin pappa upp i dagen.

När Hollywoodskådespelaren Arnold Schwarzenegger kandiderade till att bli Kaliforniens guvernör för första gången blev det en världsnyhet. 

Arnold vann posten, och tillbringade de kommande fem åren som guvernör för delstaten Kalifornien. När hans tid på posten gick ut blev han omvald, och servade ytterligare fem år som guvernör innan han lämnade uppdraget 2011. 

Att lämna det politiska arbetet och gå från ett offentligt liv till ett mer privat skulle innebära en omställning för såväl Arnold som hans fru och fyra barn. Detta trodde Arnold var anledningen till att hans hustru drog med honom till en parterapeut. Men det hela handlade om en konfrontation, enligt tidningen People

”Samma minut vi satte oss ner vände sig terapeuten till mig och sa ’Maria ville att du kom hit i dag så hon kunde fråga om du har uppfostrat ett barn med er hushållerska Mildred”, skriver Schwarzenegger i boken ”Total recall – my unbelievably true story”, som släpptes 2012. 

Var otrogen med hushållerskan

Rykten om att Arnold skulle haft en affär med hushållerskan flera år tidigare hade förnekats, men Mildred Patricia Baena, som kvinnan heter, ska ha stått fast vid sitt påstående om att Arnold är pappa till hennes son. 

Till slut erkände Terminator-stjärnan, både för sig själv och sin hustru Maria Shriver, som har han fyra barn tillsammans med.

Han och hushållerskan hade haft en affär, och hon hade blivit gravid av misstag. 

Arnold Schwarznegger. Foto: Shutterstock

“Jag kan klandra mig själv hur mycket som helst, men det kommer inte att förändra situationen. Så nyckelfrågan är, hur går man vidare? Hur får du en bra relation till dina barn?”, sa Arnold i en intervju med Men’s Journal 2017.

Sonen hölls hemlig

Enligt internationella medier ska Arnold ha inlett den sexuella relationen med hushållerskan från Guatemala år 1996, när hustrun Maria var bortrest med barnen. 

Nio månader senare födde hushållerskan en pojke, men att det skulle vara Arnolds son var inget han själv trodde på. Detta då Mildred angett sin make som far till barnet. 

Trots otrohetsaffären lät Arnold Mildred jobba kvar i huset. Detta för att kunna “kontrollera situationen”, så att hon inte avslöjade vad som hänt mellan dem medan hustrun var borta. 

När Mildred några år senare gick ut med att det i själva verket var Arnold som var pappa till hennes son var Arnold i förnekelse. När han fick se pojken blev det dock svårt att neka att de var släkt med varandra. 

”Likheten var för slående”

”Jag ville inte tro att han var min son – men likheten var för slående för att förneka det”, skriver Schwarzenegger i sin bok. 

Arnolds fru ansökte om skilsmässa

Otrohetsskandalen raserade Arnolds äktenskap, då hustrun ansökte om skilsmässa efter att han erkänt. 

Idag är oäkta sonen Joseph Baena 25 år, och Arnold har byggt upp en fin relation med honom. 

Sonen har valt att inte ha sin pappas välkända efternamn, men visar ibland upp honom på sin Instagram. 

Så är relationen idag

Senast i somras hyllade han sin pappa officiellt, vilket tyder på att de har en nära far- och son-relation idag. 

“Grattis pappa. Tack för att du inspirerar mig och andra runt om i världen att bli bättre varje dag. Jag älskar dig och jag hoppas att du får den bästa dagen. Skål till 75 unga år”, skrev Joseph då. 

Bilderna på de båda visar att äpplet inte faller långt från trädet. Se själva.