Pernilla Wahlgrens nya besked om Allsång på Skansen – vill fortsätta leda SVT-programmet

Pernilla Wahlgren inleder sin andra säsong som ”Allsång på Skansen”-ledare.

Det är fortfarande oklart huruvida det blir några fler.

– De vill nog inte ha kvar mig så länge, säger hon till Svensk Damtidning.

När Sanna Nielsen meddelade att sommaren 2022 skulle bli hennes sista som programledare för SVT-klassikern ”Allsång på Skansen” var det få som trodde att den som skulle ta över stafettpinnen var… Pernilla Wahlgren.

56-åringen har under de senaste åren varit fullbokad och helt upptagen med sin realityserie ”Wahlgrens värld” på konkurrerande Kanal 5, flera olika showturnéer och podcasten ”Wahlgren & Wistam” som hon har tillsammans med tv-profilen Sofia Wistam.

Läs mer: Benjamin Ingrossos känga mot mamma Pernilla Wahlgren – efter beskedet att han tjänar mer än henne

Hur skulle hon ha tid att leda ”Allsången” också? Och hur skulle svenska folket ta emot Pernilla som programledare?

Pernilla Wahlgren har uppenbart trivts som allsångsledare denna sommar. Foto: SVT
Pernilla Wahlgren under sin första säsong som programledare för ”Allsång på Skansen”. . Foto: SVT

Pernillas succé med ”Allsången”

Det visade sig bli en storsuccé! Premiäravsnittet sågs av 1 400 000 människor, hela 300 000 fler än premiären säsongen innan. Hon hyllades sedan efter i princip varje avsnitt för sitt sätt att ratta showen från Djurgården i Stockholm.

När hon sedan avslöjade att hon skulle fortsätta en säsong till blev folk som galna. De älskade att den populära artisten skulle komma tillbaka även denna sommar.

Nu är Pernilla taggad på den nya säsongen som drar igång tisdag den 25 juni. Hon kommer inte att förändra någonting från förra året – hon kör på som vanligt!

– Jag kände att det gick så bra så jag kör på samma spår. Varför förändra ett bra koncept, eller vad det heter?, säger hon till Svensk Damtidning.

Då slutar Pernilla Wahlgren

Vad som händer efter det stundande säsongen är däremot mer oklart.

Om hon själv får välja behåller hon gärna jobbet ännu längre. På obestämd tid helst.

Pernilla Wahlgren, Allsång på Skansen
Pernilla vill ha mer allsång! Foto: SVT

– Nej men det känns väl som att man fortsätter så länge folk vill ha en och tycker att man gör ett bra jobb. Så jag är ju så rutinmänniska, säger hon.

Hon gillar att fortsätta med samma saker om och om igen – som med sina egna shower till exempel. Hon har alltså inga problem med att stanna kvar om hon trivs.

– Och jag vill liksom inte byta ut det mot något annat för jag älskar rutiner. Så jag kan bli kvar här tills jag är 102 om gud vill. Nej, om publiken vill, de vill nog inte ha kvar mig så länge, säger hon lite glatt.

Vad härligt att en ny säsong av ”Allsång på Skansen” börjar nu! Vi är många som har sett fram emot det länge. Kul också att det blir med dig, Pernilla.

Hoppas att du stannar kvar flera säsonger – du är så himla rolig, proffsig och snabbtänkt.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev