STORT GRATTIS: Magnus Carlsson fyller 50 år – stjärnans order till maken Mats om firandet

Magnus Carlsson fyller 50 år och firar med en stor folkparksturné hela sommaren.
Samtidigt har han gett maken Mats en speciell order inför firandet.
– Det är bara en siffra. Jag känner mig som samma när jag var 35, säger artisten till Nöjeslivet.

Magnus Carlsson har ett storslaget och intensivt år 2024 framför sig.

Den folkkäre artisten, med hits som ”Möt mig i Gamla stan”, ”Live Forever” och ”Kom hem” i bagaget, är själv är trippelt turnéaktuell under 2024 då han också fyller 50 år. Carlsson ger sig ut på vägarna med showerna ”En jäkla massa Schlager” (ihop med artistkollegan Linda Bengtzing), ”Se mig bara för den jag är” respektive ”It’s my party”. Den förstnämnda blir också en folkparksturné under sommaren. Den senare spelas i 28 städer från norr till söder under hösten.

– Det ska bli jättekul. Jag har turnerat otroligt mycket i folkparkerna under 90- och 2000-talet. Men många av folkparkerna har ju tyvärr fått slå igen eller byggts om till något annat. Försvunnit. Jag tycker det är så jäkla synd, för det är en otroligt svensk, härlig tradition från förr som levt kvar, säger Magnus Carlsson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Att han ger sig ut på vägarna har att göra med att han fyller jämna år.

50 närmare bestämt!

På måndagen den 24 juni firar han födelsedagen.

– Det bottnar också i att jag fyller 50 det här året och det ska då ramas in ordentligt av många varianter och versioner av mig. Först kommer schlagern, sen konsert-turnén, sen kommer lite glitter till hösten med ”It’s my party” som är en jäkla historia, säger Magnus Carlsson till Nöjeslivet.

Artisten berättar att han också kommer att få tid för firande med sin make, Mats Carlsson.

– Ja, vi planerar väl lite. Eller vi ska jag inte säga, jag vet ingenting! Jag tror vi har hittat lite luckor i kalendern, ja. Men vi får väl se vad det blir. 

Har du någon som helst koll eller låter du Mats få fria händer?
– Nej, grejen är så här att jag är inte så himla födelsedagsfestig av mig. Det kommer av att jag är född mitt på sommaren, så när jag var liten var det inte så många som var hemma. Man hade sommarlov och hit och dit. Det har alltid varit knivigt att få ihop sina födelsedagar, och det är samma nu. Jag har nästan sagt att, ”håll det här på en rimlig nivå” så får vi se. Jag är glad för allt kan jag säga. 

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20210929 Magnus Carlsson och Mats Carlsson anländer till premiären av nya James Bondfilmen "No Time to Die" på biograf Rigoletto. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20210929 Magnus Carlsson och Mats Carlsson anländer till premiären av nya James Bondfilmen ”No Time to Die” på biograf Rigoletto. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Finns det en chans att Mats hade slagit på stora trumman om du inte hade sagt till?
– Nja det vet jag inte, det är nog mitt kontrollbehov som slår in också. Att det vore skönt att ha lite koll på läget. Men när jag står på scenen får man ju fokus hela tiden, men privat är jag inte riktigt likadan. Jag blir otroligt generad för minsta lilla. Att då stå i mitten och bli… nej, fy sjutton! Haha.

– De säger alltid att jag är två personer i en: scen-Magnus och så den privata Magnus. Han är en helt annan variant, säger Carlsson.

Hur känns det att fylla 50?
– Jag har faktiskt inte tänkt på det, men det är många som frågar: ”herregud, är du 50?”. Men jag håller igång så inåt helskotta på scenen jämt. Allra helst nu när jag har Linda (Bengtzing) som bollplank. Man jobbar, jobbar och jobbar. Kroppen hinner liksom inte lugna ner sig och, inbillar jag mig på sätt och vis, bli äldre. För jag håller igång musklerna och rösten. Jag känner inte av det. Det är bara en siffra. Jag känner mig som samma när jag var 35, säger Magnus Carlsson.

Vi säger stort grattis till Magnus på 50-årsdagen!

Turnéplan: Sommaren 2024 ”En jäkla massa Schlager”

Med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing.

31 juli Hunnebostrand, Folkets Park
1 augusti Sandviken, sommar i Trebo
2 augusti Östervåla, Skogsvallen Folkpark
9 augusti Segmon, Folkets Park
10 augusti Falun, Lilltorpet Folkpark
16 augusti Stockholm, Djurönäset
23 augusti Nävekvarn, Folkets Park
24 augusti Lönsboda, Folkets Park.
Biljetter via https://enjaklamassaschlager.se/.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev