Foto: TV4

Därför blir Marcus Noterius aldrig programledare för Nyhetsmorgon – beslutet med TV4 efter alla år

Han gör succé i Nyhetsmorgon – men tackar alltid nej till att leda programmet.
Nu avslöjar Marcus Noterius orsakerna bakom beslutet.
– Det har väl lite grann att göra med mina barn, säger han till Expressen.

Marcus Noterius har gjort sig känd som den kanske allra mest våghalsige TV4-reportern, i alla fall när det kommer till att testa på nya saker.

Journalistprofilen, som syns i kanalens nyhetssändningar och även då och då i Nyhetsmorgon, är ofta ”ute på fältet” och möter människor i vardagen.

Samtidigt brukar Noterius även bjuda tittarna på lite mer lättsamma inslag med jämna mellanrum.

Dessutom räds han inte att testa på olika typer av yrken.

Artikeln fortsätter under bilden.

I oktober ifjol föll han ihop i samband med ett inslag i Nyhetsmorgon och skadade sig. Då skulle den glade reportern testa backhoppning inomhus, men slog sig. Efteråt fick han stort stöd från tittarna som skickade varma tillrop främst via sociala medier.

Att Noterius inte räds att testa på nya saker har också lett till att han blivit en stor tittarfavorit. Många gånger har Nöjeslivet rapporterat hur den karismatiske reportern med den härliga, typiskt norrländska dialekten hyllats stort i sociala medier efter sina inslag.

Just nu är TV4-Marcus dessutom högaktuell som en av deltagarna i kändisversionen av amatörkocktävlingen ”Sveriges mästerkock”.

– Jag kan ju inte avslöja så mycket.. men jag kan i alla fall säga en sak.. detta kommer att bli sevärt, skrev Marcus på sin Instagram inför premiären.

Artikeln fortsätter under bilden.

Samtidigt har tittarna – hittills – inte fått se Noterius i rollen som programledare för det Nyhetsmorgon där han så ofta medverkar som ”flygande” reporter.

Anledningen till att han tackat nej när han fått frågan av kanalen stavas familjen.

– Det har väl lite grann att göra med mina barn. Jag har velat vara nära dem under deras uppväxt här i Östersund, säger Marcus Noterius till Expressen.

Samtidigt är programledarrollen i Nyhetsmorgon ingenting som Marcus går och suktar efter.

– Jag tycker om den här rollen jag har. Det är kul att vara här uppe och få göra de här ”Nyhetsmorgon”-grejerna på torsdagar. Att planera det, säger han.

Han berättar att det bästa med att få vara ”ute på fältet” är framför allt två saker: att få träffa människor – och testa på saker.

– Jag kanske inte hade fått göra det annars. Och så tycker jag om att utmana mig själv också. 

För oss är du en stjärna, Marcus!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev