SVT stoppade Peg Parnevik – hon fick inte sjunga sin egen låt som allsång: ”Försökte smyga in”

Peg Parnevik gästade ”Allsång på Skansen” under tisdagskvällen.

Nu berättar hon för Expressen hur SVT nobbade hennes förslag att få köra en egen låt som allsång.

– Jag försökte smyga in en liten ”Så mycket bättre”-låt men de sa nej, säger hon.

Hon blev välkänd för svenskarna när hon var med i realityserien ”Parneviks” mellan 2015 och 2018. Serien handlade om hennes föräldrar Jesper och Mia Parnevik och deras fyra barn – i varje avsnitt kom även kända gäster och hälsade på familjen i Jupiter, Florida.

Redan då fick man se hur Peg, det äldsta barnet i familjen, visade prov på musikaliskt intresse. Hennes första steg in i branschen filmades faktiskt av kamerateamet – det var då bara en tidsfråga innan hon skulle slå i Sverige.

Pegs löfte i TV4

Förra sommaren var 28-åringen med i ”Så mycket bättre” och hon gjorde en superfin insats.

Inför programmet hade hon lovat sig själv att hon skulle låta bli att göra två saker.

– Jag har lovat att jag inte ska prata så mycket engelska och jag har lovat min farmor att jag inte ska svära så mycket, sa hon innan hon klev in i huset.

Det visade sig dock bli alltför svårt för Peg, som redan i det första avsnittet bröt mot sina löften. Inte så konstigt kanske att det slank med ett par engelska uttryck eftersom hon vuxit upp i USA.

Kuppförsöket på Allsången

Peg Parnevik var med i sommarens andra avsnitt av ”Allsång på Skansen”. Hon framförde bland annat sin nya låt ”Svett” på svenska.

Sedan var det det här med att välja en allsång som alla i publiken kan sjunga med i. Peg hade en idé om att köra en av sina egna låtar, vilket inte inträffar så ofta. Särskilt inte om artisten i fråga bara är 28 år gammal och fortfarande relativt ny i branschen.

– Jag försökte smyga in en liten ”Så mycket bättre”-låt men de sa nej. Jag tänkte så här ”Bättre nu” är ju typ en allsång. Men de sa nej, sa hon till Expressen innan tisdagens avsnitt.

De förbjöd henne alltså att köra sin egen låt.

Valde helt annan allsång

När kvällstidningen pratade med henne inför programmet visste hon fortfarande inte vad hon skulle köra för allsång.

– Så jag tog mig en ordentlig koll, jag vill ändå att det ska bli allsång på riktigt. Man vill ju inte köra, det är superfint med ballader och så men vill ändå köra någon som får i gång folk, jag tänkte lite Gyllene Tider. Min brorsa spelar ju med i filmen som har premiär nu i sommar så ”Sommartider” kanske?, sa hon och fortsatte:

– Jag skickade in och gav lite förslag på Abba… lite Robyn, jag har inte sett någon göra det ”Dancing on my own”… kanske. Så vi får se.

I slutändan föll hennes val på ”Moviestar” av Harpo.

Så kul att se dig på Allsången, Peg. Du gjorde jättebra ifrån dig.

Hoppas att du får en skön och bra sommar med massor av spelningar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev