Jesper Parneviks kärleksknep – för att hålla gnistan med Mia vid liv

Mia Parnevik har hållit ihop med maken Jesper Parnevik i snart 40 år. Det är långt ifrån alla som lyckas få sina relationer att hålla såpass länge.

Men paret har några små knep för att hålla passionen vid liv, något Jesper nu delar med sig av…

Jesper Parnevik, 58 och Mia Parnevik, 55, träffades i en bar i slutet av 80-talet när Jesper helt sonika gick fram och började prata med Mia.

Parneviks barn och barnbarn

Paret Parnevik gifte sig 1994 och sedan dess har familjen växt med de tre döttrarna Peg, Penny och Philippa samt sonen Phoenix.

Sedan dess har Mia och Jesper även hunnit bli morföräldrar sedan dottern Penny fått tre barn med den gamle hockeystjärnan Douglas Murray.

Efter nästan 40 år tillsammans så behöver man hitta sätt att hålla relationen levande – och paret har några knep de delar med sig av.

Under Jespers golfkarriär reste familjen mycket, något som satte press på hela familjen

– Vi har flängt hit och dit, rest och varit mycket med barnbarnen. Barnen trodde att vi skulle skilja oss. Många par hade slagit ihjäl varandra, men vi har blivit väldigt hopsvetsade och nästan gått in i symbios, säger Jesper till Amelia.

”Hinner inte komma…”

Enligt Jesper så är en av hemligheterna bakom den långa och kärleksfulla relationen acceptans.

– Det går lite upp och ner och flödar lite väl mycket ibland. Jag hinner inte komma med mer än tre ord innan hon avbryter mig och tvärtom. Det går att irritera sig på allt möjligt hos sin partner. Man kan irritera sig på att någon smackar eller knastrar med knäckebrödet, tills man inser att man låter lika mycket själv. Att acceptera varandra kanske är det största, säger Jesper till Amelia.

Mia fyller i:

– Jag vet inte hur vi gör, men det är på grund av att vi har kul ihop och gillar att umgås, säger Mia till Amelia.

Vilka bra och smarta tips!

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla familjen Parnevik!