Doktor Mikaels första ord om Lottas förändring – så påverkar det förhållandet: ”Skarpt läge”

En era går i graven. Efter flera år kommer populära tv-programmet Bingolotto att byta både tv-kanal och dag för sändning. Några som ser fram emot det nya upplägget är programledarna Stefan Odelberg och Lotta Engberg, som numera får arbeta på lördagkvällar.

Nu berättar även Lottas sambo Doktor Mikael Sandström vad han tycker om det hela. 

Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4
Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4

Bingolotto byter dag

Sedan många år tillbaka har Bingolotto visats på söndagskvällar i TV4. Från och med den 7 januari 2023 blir det dock ändring. Inte bara byter det populära programmet kanal från TV4 till Sjuan, det får också en ny dag

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

Att programmet sänds på lördagar och i sjuan kommer innebära att tittarna slipper avbrottet för nyheter, och de får därmed 30 minuters längre sändningstid. 

LÄS MER: Tittarnas ilska mot TV4 – rasar efter kanalens beslut om Bingolotto: ”Alltid pensionärer…”

”Förfesta med svenska folket”

Att sända Bingolotto på lördagkvällar ser programledaren Lotta Engberg som något positivt. Hon har beskrivit det lite som att “förfesta” tillsammans med svenska folket. 

– Jag och Stefan är så taggade på detta. Känns som vi ska få förfesta med svenska folket med mer bingospel och mer tid att lära känna våra gäster. Helt enkelt ett längre partaj, säger programledaren Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Doktor Mikael om förändringen

Det nya körschemat innebär att många av kommande års lördagar är avsatta för arbete i Bingolotto-studion. 

När Hänt kontaktar Lotta Engbergs sambo Mikael Sandström, även känd som tv-doktorn, för en kommentar säger han: 

”Jag får återkomma när det blivit skarpt läge. Kan ju bli bättre, vi får se. Jobbar man söndag måste man ju lägga sig tidigt på lördag för att vara fräsch på söndagen”. Det skriver Mikael Sandström i ett meddelande till Hänt.

Artikeln fortsätter efter bilden

Men det är inte bara Lotta som får mer tv-tid framöver. I och med förlängningen av Nyhetsmorgon i TV4 kommer även Mikael Sandström att få chans att synas mer i tv-rutan. 

”Visst är det spännande med utvidgningen av Nyhetsmorgon. Jag kommer att få mer tv-tid för mina inslag. Vi kommer att använda delar av denna till att presentera riktiga case , alltså konkreta patientfall med en patient närvarande så mycket det går”, skrev Doktor Mikael i ett meddelande till Hänt tidigare.

LÄS MER: Lotta Engbergs vändning med Doktor Mikael – trots vädjan till sambon: ”Vi har…”