Nya beskedet om Doktor Mikaels framtid i TV4 – kanalens beslut: ”Inga möjligheter att…”

Efter många år av samma format görs populära Nyhetsmorgon om. I höst bjuds tittarna på en stor förändring varje morgon, vilket även påverkar tittarfavoriten Doktor Mikaels framtid i rutan. 

I drygt 30 år har programledarna i Nyhetsmorgon hållit svenska folket sällskap varje morgon. Programmet är med sina mer än fem miljoner tittare i veckan landets största morgonprogram, vars programledare och regelbundna gäster blivit folkkära. 

Nyhetsmorgon byter tider

Nyhetsmorgon sänds från 05.45 till 10.00 på vardagar, och kl 07.58 till 11.30 på helger. Men i höst sker den stora förändring som släpptes som en bomb tidigare i år.

När programmet fyller 30 år väljer kanalen att bjuda tittarna på en present i form av längre sändningar. Detta innebär att programmet får helt nya sändningstider i höst. 

Nyhetsmorgon kommer i vanlig ordning att börja 05:45 men från och med hösten utökas sändningstiden till 12:00 på vardagar. 

Det innebär 10 extra timmar av Nyhetsmorgon varje vecka, vilket ger mer utrymme för spännande möten, intervjuer, underhållning, och inslag. 

– Mer av allt kan man säga, hintade Anders Pihlblad när kanalen meddelade nyheten i somras.

Framtiden för Doktor Mikael

Den stora expanderingen innebär en ändring av schemat. En av de som påverkas är tittarfavoriten Mikael Sandström, som regelbundet gästar programmet för att dela med sig av sin läkarexpertis gällande sjukdomar och hälsa. 

Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4
Doktor Mikael Sandström. Foto: TV4

När tidningen Hänt når Mikael Sandström för att fråga om hans framtid i och med ändringarna svarar han: 

”Visst är det spännande med utvidgningen av Nyhetsmorgon. Jag kommer att få mer tv-tid för mina inslag. Vi kommer att använda delar av denna till att presentera riktiga case , alltså konkreta patientfall med en patient närvarande så mycket det går”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt. 

Han tillägger: 

”Dessutom blir ”frågeslotten ” längre. Vi har ju inga möjligheter att hinna med alla frågor, det är ju många hundra varje tisdag, men fler svar till tittarna skall det bli. 

LÄS MER:

Det ser med andra ord ut som att vi kommer att få se mer av Doktor Mikael i tv-rutan framöver. 

Dela gärna detta glädjebesked med andra som också gillar Doktor Mikael.

LÄS MER: Lotta Engbergs beteende väcker känslor – Doktor Mikael om sambons agerande: ”Då blir jag sur”