Elisabeth Andreassens kungliga firande med Jon Henrik

Elisabeth Andreassen fyller 61 år.

Och den folkkära artisten tjuvstartade firandet tillsammans – med norska kronprinsen Haakon och Jon Henrik Fjällgren.

– Väldigt trevligt möte, skriver  hon på Instagram.

Elisabeth Andreassen är en av både Sveriges och Norges mest folkkära artister. Genom åren har ”Bettan” bjudit på klassiska schlagerhits som ”God morgon” och ”Dag efter dag” tillsammans med grupperna Sweets ’n chips och Chips.

Hon har vunnit den svenska Melodifestivalen 1982 och tre år senare vann hon hela Eurovision då hon och Bobbysocks representerade Norge med bidraget ”La det swinge”.

I dag, torsdag, fyller Elisabeth Andreassen 61 år. På sin Instagram har hon publicerat ett klipp där hon berättar att det är hennes födelsedag. Hon visar också upp ett lustigt födelsedagskort hon fått dagen till ära.

Där kan man läsa: ”Åldern är bara en siffra. Men i ditt fall är det en deprimerande sådan”.

Bettan om mötet: Väldigt trevligt

Elisabeth Andreassen avslutade annars året som 60-åring på ett riktigt kungligt sätt.

I tisdags medverkade hon på Föreningen Nordens hundraårsfirande på Nationalteatern i Oslo. Och det var minst sagt kändistätt på festen. På en Instagrambild syns hon, tillsammans med en leende Jon Henrik Fjällgren, hälsa på självaste norska kronprinsen Haakon.

– Väldigt trevligt möte igår, skriver Elisabeth Andreassen på Instagram.

Elisabeth Andreassen har träffat kärleken igen

Elisabeth Andreassen har annars haft ett tufft år. För drygt ett år sen förlorade hon sin make, som fick en plötslig hjärtinfarkt.

– När man upplever något sådant måste man hitta sin styrka. Stå upp på morgonen, tänka på sina barn och visa en väg framåt så att de känner sig trygga. Jag är glad att jag har en styrka inom mig som jag upparbetat genom min trygga barndom och uppväxt på Källö Knippla i Göteborgs skärgård, säger Elisabeth Andreassen till GT.

Men efter all sorg kunde hon i januari i år berätta att hon har hittat kärleken igen. I det här fallet i egenföretagen Øistein Sørum, 59.

– Vi har det väldigt fint. Vi har varit tillsammans i cirka fyra månader nu. Vi träffades genom gemensamma vänner, säger Elisabeth Andreassen sa hon till GT.
– Han är världens snällaste. Han fyller mitt hjärta med glädje och jag tror att jag fyller hans hjärta med glädje också. Det känns väldigt bra för oss båda två.

Stort grattis Elisabeth! Skicka dina grattishälsningar till denna fantastiska artist genom att lämna en kommentar på Facebook.