Kritiken mot ”Efter fem” – efter bilderna i TV4-studion: ”Skärpning nu”

”Efter fem” hissas och dissas.
Nu riktas ny kritik mot TV4-programmet.

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I senaste avsnittet av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Tv-tittarna har gjort sig vana vid att under alla veckans dagar utom lördagar, kunna få en nyhetssammanfattning av Tilde de Paula Eby och kompani i ”Efter fem”-sändningarna i TV4.

Tillsammans med kollegor som Anna BrolinAxel Pileby, Henrik Alsterdal och nyhetsankare som Maximilian Artell och Matilda Boza har Tilde med van hand tagit hand om nyhetsförmedlingen och de intressanta intervjuerna som varit programmets ryggrad ända sen starten.

LÄS MER: Peter Jihde om relationen till Tilde de Paula Eby i dag– starka orden: ”Det kommer vi nog göra resten av livet”

Kristallen-prisade programledaren Tilde vurmar lite extra för nyhetsprogrammet som hon lett sen starten 2019. Hon har kallat produktionen för sin ”tv-bebis”.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, sade Tilde i en stor intervju med Aftonbladets reporterduo Anna och Hans Shimoda.

Tilde de Paula Eby hyllas efter starka gesten för gästen

På söndagskvällen gästade författaren och föreläsaren Sara Hultén ”Efter fem”-studion i TV4.

I boken ”När rädslan besegras kommer modet” beskriver hon en tillvaro där hon blev utsatt för våld i nära relation av sitt ex. Sara beskriver hur hon blev utsatt för våldet i ”Efter fem”-studion och det blir förstås mycket känslosamt. Till slut klev Tilde de Paula Eby fram till gästen.

LÄS MER: Här bryter gästen ihop i TV4-studion – Tilde de Paula Eby agerar blixtsnabbt: ”Andas”

LÄS MER: Tittarnas ilska mot juryn i Masked singer – profilernas beteende får folket att se rött: ”Störande”

Tilde lade sin arm om hennes rygg, tog Sara i handen och tittade henne in i ögonen.

– Det är ingen fara, är du okej? Bara andas, sade Tilde i programmet innan intervjun fortsatte.

Artikeln fortsätter under bilden.

Såväl Sara som Tilde hyllades stort efter att programmet sänts i söndags.

– Så fint du Tilde stöttade Sara i det svåra prata om, skrev exempelvis en tittare i en kommentar på TV4:s Instagram-sida.

Där tillåts tittarna att diskutera innehållet i programmet, och det görs på daglig basis. ”Efter fem” sänds trots allt alla veckans dagar utom på lördagar.

Kritiken mot Efter fem

Samtidigt möts programmet också av en del kritik. Det var efter onsdagens avsnitt, då programmet bland annat pratade laviner.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anna Brolin och Henrik Alsterdal i Efter fems sändning. Foto: TV4

– Tänkte säga välkomna men bryter som ni! Hur viktiga är inte visa frågor som fly en lavin? Mitt i svaret på den blir intervjuat avbryter man honom, suddar bort! Tummen ner till er, skriver en kritisk tittare i en kommentar till ”Efter fems” Instagram-inlägg.

– Men låt folk få prata till punkt!!! Typiskt detta program att avbryta när någon pratar. Typ med lavinexperten som ni bara stängde ner….skärpning nu!!! skriver en annan tittare.

– Efter fem har blivit ett program där man stressar sig igenom allt. Folk får inte prata till punkt, skriver en tredje som också vill se längre intervjuer med gästerna i tv-studion.

– Varför inte ta bort lite nyhetssammanfattning och ha lite längre intervjuer med gästerna.

LÄS MER: Therese Johaug bryter tystnaden om Charlotte Kalla i Let’s dance – efter kritiken från Tony Irving

Samtidigt menar flera tittare också att programmet är lika fantastiskt som alltid.

– Ni som inte gillar programmet behöver inte hitta så enkelt är det jag älskar Efter fem, skriver en annan tittare.

– Tittar varje kväll efter 17.00, bra gäng är ni, skriver ytterligare en tittare.

Vad tycker du om ”Efter fem”? Håller du med om kritiken? Skriv gärna en kommentar!