Därför vägrar Jessica Andersson gnälla över åldrandet – hyllar egna utseendet: ”Rätt het 50-åring”

Precis som alla andra tvivlar Jessica Andersson på sig själv ibland.

Men så kommer hon på sig själv att hon inte ska gnälla över att hon blir äldre.

– Vissa stunder när jag sminkat mig och satt på ögonfransar kan jag tänka: Du är ändå en rätt het 50-åring, säger hon i Amelia.

Hon slog igenom i talangprogrammet ”Fame Factory” 2002, där hon uppträdde höggravid med sonen Liam Erixon, 22.

Kort därefter bildade hon duon Fame ihop med Magnus Bäcklund, känd från samma program, på order av Bert Karlsson.

De tävlade i ”Melodifestivalen” ihop två gånger och de lyckades vinna 2003 med låten ”Give me your love”.

Sedan dess har hon synts i olika tv-program (exempelvis som deltagare i ”Let’s dance” och som programledare för ”Ensam mamma söker”), som författare till självbiografin ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” och som artist i olika musikaler och shower.

Sedan ”Diggiloo”-turnén kom till 2003 har hon varit ute på sommarturné med det gänget varje år, så även denna sommar.

Lite osäker på utseendet ibland

Nu har den populära sångaren fyllt 50 år. Åldern i sig är ingenting som gör Jessica panikslagen, men hon har ibland svårt att acceptera hur utseendet förändras. Hon jobbar däremot på det.

Jessica Andersson. Foto: Christine Olsson/TT

– Men just nu är jag inne i en ålder då jag är väldigt hormonell och känslig. Jag kan knappt se bilder på mig själv och tycker aldrig att de blir bra. Har man haft lite dålig självkänsla och självförtroende är det inget som bara försvinner. Samtidigt har jag blivit mer accepterande. Jag är 50 år och kan fortfarande rocka en scen. Vissa stunder när jag sminkat mig och satt på ögonfransar kan jag tänka: Du är ändå en rätt het 50-åring, säger hon i en intervju med Amelia.

När hon fyllde år i slutet av fjolåret funderade på om hon skulle ha en stor fest eller kanske åka ut på en resa, men i slutändan valde hon att stanna hemma med de hon älskar mest, sin son Liam och sambon Johan Malm, 40.

Dessutom blev det ett firande på scenen framför sin kära publik.

– Jag visste inte om jag ville ställa till med en stor fest och rannsakade mig själv: ”Vill jag unna mig en resa till Maldiverna? Nej, jag vill fira där jag känner mig som allra lyckligast och tryggast, och det är på scenen”. Där kan jag glömma tråkiga saker som pågår i livet och bara vara i nuet. Så jag firade med en jubileumsshow på Billingehus i Skövde tillsammans med min publik. Folk kom från hela Sverige och tog in på hotell i två dagar för att fira med mig, säger hon.

”Var en härlig milstolpe”

Nu har hon hunnit ”känna på” sin ålder, i och med att det var ett halvår sedan hon fyllde jämnt. Hon har insett att det inte hjälper att gnälla över att man blir äldre.

Trots att hon är mitt i klimakteriet och har lite vallningar ibland försöker hon intala sig själv att det inte är så farligt. Allting hade kunnat vara mycket värre.

Jessica Andersson Insta
Jessica Andersson tycker själv att hon är en het 50-åring. Foto: Instagram

– Att fylla 50 i oktober var en jäkligt härlig milstolpe. Jag hoppas det känns likadant när jag fyller 60. En god vän och sångerska gick bort i cancer 2014. Hon var bara 28 och de sista veckorna hon levde upprepade hon: ”Jag vill ju bara leva”. Man ska aldrig gnälla över att bli äldre, bara fira. Det har jag stått fast vid, säger Jessica.

Du är så klok och så modig som vågar öppna dig om detta, Jessica. Hoppas du fortsätter njuta av din ålder och att du får en fantastisk turnésommar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev