Plura Jonsson har sålt gården för hissnande miljonbelopp

Tidigare meddelade artisten Plura att han och hustrun säljer sin gård utanför Katrineholm till följd av hans hälsoproblem.

Nu är gården såld – och Plura gjorde en fin vinst på affären.

Per Malte Lennart “Plura” Jonsson, 73, är artisten som skänkt oss många hits genom åren. Under flera decennier har han stått på scenen, främst med bandet Eldkvarn och som soloartist.

På senare år har Plura även synts till en hel del i olika tv-program. ”Pluras kök”, “Så mycket bättre” och “Vem tror du att du är?” är några exempel på sammanhang där han briljerat.

Sedan en tid tillbaka har dock Plura lidit av en del problem med bland annat ryggen. Krämporna har smugit sig på med åren.

– Hälsan har aldrig varit så dålig som nu. Jag har ont, det är ryggen det är allt möjligt. Artros, och här har jag karpalt (Karpaltunnelsyndrom) så den är halvt förlamad, alltså nedre delen av handen, sen har jag ömma revben, förmodligen knäckta, och problem med ryggen, sade Plura i podden Nemo möter en vän.

Miljonaffären med gården

I slutet av sommaren så meddelade Plura att han och hustrun Maria Sjöstedt Jonsson skulle sälja gården. Anledningen var just de hälsoproblem som Plura dras med. Det blev helt enkelt för svårt att ha en hel gård. Gården som paret nu är riktigt rejäl. Den har en huvudbyggnad, två gästhus, pool, jordkällare och växthus.

”Dags att röra på sig. Vi säljer våra älskade hus i Södra Granhed på grund av min dåliga rygg. Vart hamnar vi nu, följ denna site under hösten och se vart det barkar” skrev sångaren på Instagram.

Gården som paret nu har sålt är riktigt rejäl. Den har en huvudbyggnad, två gästhus, pool, jordkällare och växthus. Utropspriset låg på 6 500 000 kronor, men slutpriset landade på inte mindre än 8 100 000 kronor. Det verkar därmed som att Plura och hustrun gjorde en riktigt fin affär!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev