Foto: Christine Olsson / TT & Instagram @patrickekwall

Patrick Ekwalls planer med 20 år yngre kärleken Camilla – därför flyttar de inte ihop än

Patrick Ekwall träffades av Amors pilar när Camilla Coene kom in i hans liv.
Nu berättar tv-profilen om parets framtidsplaner tillsammans, och varför de inte flyttar ihop.
Än.
– Det är barnen som är det viktigaste, säger Ekwall till Expressen.

Sportjournalisten och tv-profilen Patrick Ekwall, 59, fick sitt stora genombrott i rutan när TV4 lanserade sportnyheter på ett lite mer lekfullt sätt under 1990-talet. Ekwall presenterade senaste nytt på bästa sändningstid, och med tiden blev han en av kanalens stora sportprofiler med bevakning av framför allt stora fotbollshändelser och dito mästerskap.

År 2016 fick han lämna TV4. Hans avtal förlängdes inte av kanalen han varit trogen i över 20 års tid, och han har sen dess bland annat synts i Kanal 5. På senare år har tittarna fått se Ekwall tävla som panelmedlem i SVT:s populära frågesport ”Muren” där Kattis Ahlström är programledare.

LÄS MER: Därför försvann Patrick Ekwall från ”Muren” egentligen – sanningen om plötsliga frånvaron

Vid sidan av tv-karriären har han i många år också drivit egna klädmärket ”Difficult By P”.

I februari 2021 drabbades Ekwall av bottenlös sorg. Då förlorade han sin älskade livskamrat Hannah. Hustrun gick tragiskt bort i cancer, bara 39 år ung. Ekwall blev då änkling, och kvar blev Patrick och parets gemensamma dotter Tindra. Patrick har också dottern Wilma från en tidigare relation, och för henne var Hannah bonusmamma.

”Vi måste göra som Hannah gjorde, vi måste leva”

I en TV4-dokumentär (”Livet efter dig – Patrick Ekwall om ett år utan Hannah” ) som sändes senare samma år berättade Ekwall om sorgearbetet efter sin frus bortgång.

Patrick berättade då om det ofattbara, men också om hur han och familjen försöker att gå vidare i dag. Där spelar Hannahs livsglädje en avgörande roll, menade han.

– Vi måste göra som Hannah gjorde, vi måste leva, säger Ekwall i dokumentären.

Även i tv-programmet ”Renées brygga” har Ekwall berättat om tankarna efter Hannahs död, och om dottern Tindra.

– Svårast i det här fallet, i den situation som vi lever i, är att jag inte riktigt vet hur min dotter Tindra mår efter att hennes mamma har gått bort. För att det går inte alltid att tyda. Och det tycker jag är en fruktansvärd känsla som förälder. Sen blir det, tycker jag, lite bättre för varje månad som går, berättade Patrick i programmet.

År efter Hannahs bortgång kunde Patrick äntligen berätta om en positiv nyhet i livet. Han hade då träffats av amors pilar – i form av tvåbarnsmamman Camilla Coene, 39.

LÄS MER: Patrick Ekwalls stora kärlekslycka med 19 år yngre flickvännen – nya bilden väcker reaktioner: ”Varm i själen”

– Vi kände verkligen att allt måste fungera för alla i familjen och vi sågs ett tag innan våra barn fick veta att vi var ett par. Vi var förstås tvungna att känna av allas mående väldigt noga. Men barnen har blivit otroligt bra kompisar och gillar verkligen varandra. Det har såklart varit till stor hjälp. Det känns också speciellt att jag och tjejerna får finnas i Tindras liv och det är så fint att se henne må bättre, har Camilla Coene sagt till Aftonbladet.

Därför flyttar inte nya kärleken Camilla ihop med Patrick Ekwall än

Nu väntar snart ännu fler livsförändringar för den tidigare TV4-stjärnan. Ekwall och dottern Tindra planerar för en flytt – från huset i Bromma till en lägenhet.

Men Camilla kommer inte att flytta in tillsammans med dem.

– Vi har barn som är i samma ålder. De är dessutom tjejer allihopa. De blir tio, elva och tolv i år. Det är en bra mix. De är tajta och jättepolare och så där. Hon bor med sina barn på Lidingö, det är långt härifrån. Jag och Tindra är rotade här, ingen av oss vill dra upp våra barn, det är barnen som är det viktigaste. Då får vi vara särbos eller någonting sånt… det är så töntigt att säga flickvän, men det funkar jättebra, säger Patrick Ekwall till Expressen.

Han förklarar att paret ändå på sikt vill flytta ihop.

– När vi flyttar in till stan finns det såna planer. Planer finns, men det är fem, sex år framåt.

Nästa år väntar också stora festligheter. Patrick fyller 60 år den 16 juli.

– Lokal är bokad! Nej, vad fan ska jag säga om det? Jag hade en stor 40-årsfest i Båstad, en stor 50-årsfest i Båstad. Och nu blir det en stor 60-årsfest i Båstad. Det blir jättekul.

Vi hoppas allt går bra med flytten för er, Patrick! Lycka till.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev