Foto: Lars Pehrson / SvD / TT & Fredrik Sandberg/TT

Magnus Ugglas uppgörelse med hustrun Louise

Magnus Uggla har varit gift med hustrun Louise sen 1990.
Utanför rampljuset har makarna ett speciellt avtal, skriver Aftonbladet.

Magnus Ugglas debutalbum ”Om Bobbo Viking” kom redan 1975. Artisten har ända sen dess – i snart ett halvt sekel – varit en av Sveriges mest självklara pop- och rockstjärnor.

Första ettan på svenska albumlistan kom 1977 med Ugglas tredje fullängdare: ”Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt”. En platta som bland många nått kultstatus. Låtar som ”Varning på stan” och ”Jag skiter” är hörnstenar i den folkkäre stjärnans repertoar som fullkomligt svämmar över av hitlåtar.

1979 minns förmodligen alla som såg Melodifestivalen att Uggla gjorde entré med buller och bång. Han slutade på sista plats med låten ”Johnny the Rocker” – en klassiker i den svenska schlagerhistorien. Segern tog en viss Ted Gärdestad hem, med odödliga vinnarlåten ”Satellit”. Uggla har därefter gjort ytterligare ett försök i Mello – 2008 kom han till start med ”För kung och fosterland”.

Succén i ”Så mycket bättre” för 12 år sen

Uggla har genom åren också gjort sig känd som en stor mångsysslare. Han har stått på revyscener, spelat in långfilmer och turnerat i decennier. På 1980- och 90-talet blev han Rockbjörnens stora kung och kan stoltsera med hela sju statyetter av priset som röstas fram av Aftonbladets läsare. 2017 blev han också juryfavorit då han belönades med hederspriset på Grammisgalan – musikbranschens stora galafest.

Totalt har han spelat in ett 20-tal album och live-skivor. Uggla svarade dessutom för en av de kanske mest minnesvärda tolkningarna i TV4-programmet ”Så mycket bättre” någonsin? År 2012 sjöng han Olle Ljungströms låt ”Jag och min far”, och Ugglas sånginsats ledde till tårar från artistkollegorna vid matbordet på Gotland och säkerligen många tv-tittare ute i stugorna.

Hur många barn har Magnus Uggla?

Utanför rampljuset lever artisten tillsammans med hustrun Louise ”Lollo” Uggla, 62 sedan många år. 1990 knöt de hymens band och sedan dess har de välsignats med två barn: Agnes – som syntes med pappa i SVT:s dokumentärserie ”Jag och min far” samt sonen Ruben. Magnus Uggla har också dottern Emelie tillsammans med exet, fotomodellen Ann Furelid.

I SVT-programmet ”Jag och min far” berättade artisten hur han första gången mötte ”Lollo”.

– Det (dejting, reds. anm) fanns inte på min tid. Man gjorde inte på det viset alltså. Det låter så pretentiöst, ska vi gå på en dejt liksom, sa Magnus i SVT-programmet, enligt Nyheter24.

Så träffade Magnus Uggla hustrun Louise

Dottern Agnes undrade då om det var via en kontaktannons som hennes föräldrar först träffades, men det påståendet slår Uggla ner på direkt. I stället var det krogen som gällde.

– När jag träffade din mamma för första gången. Jag kände ju knappt henne överhuvudtaget men tillräckligt mycket för att prata i telefon med henne. Då föreslog hon bara sådär, sköt från höften, ”Vill du komma ut och äta middag med oss?”, säger berättade Magnus Uggla i SVT-programmet och fortsätter:

– Vi kände absolut inte varandra, vi hade träffats kanske en eller två gånger men jag hade inget att göra, och jag gillar att göra lite obehagliga grejer så att jag hakade på och åkte ut dit. Vi hinner passera förrätten så försvinner Lollo och hennes syrra iväg för att dom ska sminka sig. Kvar sitter jag med hennes föräldrar. 

Magnus Ugglas uppgörelse med hustrun ”Lollo”

Magnus och Louise skrev äktenskapsförord 2001 och där framgår att all egendom är enskild – förutom en villa i Danderyd som ska delas lika vid det fallet att makarna eventuellt skulle gå isär, skriver Aftonbladet.

Uggla är fortsatt högaktuell. Vid årsskiftet firar han ett halvt sekel i rampljuset med nya föreställningen ”50 år på tronen”, och totalt blir det över 50 speltillfällen mellan 24 januari–12 april på Göta lejon i Stockholm.

– Det här är enda gången det är värt att höja på hatten för ett jubileum, räkna med att det blir mitt första och sista! säger Uggla i ett uttalande.

LÄS MER