Foto: TT

Mark Levengood om kärlekslivet – efter skilsmässan

Nu är det ett tag sedan nyheten om separationen mellan Mark Levengood och Jonas Gardell slog ner som en bomb. Efter 36 år tillsammans beslutade de sig för att gå skilda vägar, och idag lever Mark ett helt annorlunda liv.

– Man vet aldrig vad som händer i livet, men just nu är jag ganska tillfreds, säger han till Expressen.

Det var i januari 2023 som beskedet kom – ett av Sveriges mest omtyckta kändispar meddelade via sociala medier att de valt att separera. Detta efter nästan fyra decennier vid varandras sida.

”Det är med stor sorg som vi efter ett långt liv ihop idag meddelar att vi separerar. Vi kommer dock fortsätta vara gifta, och får hjälp att försöka reda ut det som är svårt och trassligt. Sänd varma tankar till oss. Dock kommer vi med hänsyn till vår familj inte att svara på några frågor och ber om respekt och förståelse för detta”, skrev de på Instagram då.

Skilsmässan med Jonas Gardell

Drygt ett halvår senare gick de från separation till att formellt skiljas, något de från början sagt att de inte skulle göra. I efterhand har båda berättat att kärleken till varandra fortfarande finns kvar, och att de har en god relation, trots att de inte längre lever tillsammans.

Deras gemensamma barn gör dock att de fortsatt träffas regelbundet.

– Jag har en gång sagt att jag ska älska honom resten av livet, och det står jag fast vid. Jag kan inte ta tillbaka de orden, och ärligt talat vet jag inte ens om jag vill göra det. Man slutar inte älska någon bara för att civilståndet ändras. Vi har bara kommit till ett nytt kapitel i livet, har tidigare Mark sagt till Allas.

”Jag är inte md på några appar”

Nu kommer man med ett nytt besked om hur kärlekslivet ser ut i en intervju med Expressen.

– Du vet ju hur hemlig jag är. Jag ser mig som frånskild, folk fortsätter tjata om att jag är singel, men för mig är singel att vara aktivt sökande. Jag är inte med på några appar eller någonting, och man vet aldrig vad som händer i livet, men just nu är jag ganska tillfreds, säger han till tidningen.

I samma veva berättar han om ett möte med Astrid Lindgren för många år sedan.

– Vi hamnade på Valonen, som alla finnar kallar för ”Vallonen”, och så frågade jag henne: ”Du blev änka när du var 50, varför gifte du aldrig om dig?”

– Hon fnös: ”Jag säger som tigern, ’gift ska man ha varit’.” Och det är lite där jag befinner mig, säger Mark till Expressen.

Vi önskar dig allt gott, Mark!

LÄS MER