Foto: Instagram, TV4

Magnus Carlsson skaffade inte barn med maken Mats

För snart 20 år sedan träffade Magnus Carlsson den stora kärleken i maken Mats. Några barn har det däremot inte blivit för paret – nu berättar Magnus anledningen.

– Egentligen har vi alla pusselbitar på plats, men det tog ett tag innan vi kom till den insikten, säger han till Hemtrevligt.

Frågan om barn är en som ständigt kommer på tal i relationer, särskilt för par som har varit tillsammans en längre tid. Artisten Marcus Carlsson träffade sin make Mats Carlsson på gymmet för snart 20 år sedan och deras kärlek har aldrig avtagit.

Därför bestämde sig Magnus Carlsson och maken Mats att inte skaffa barn

Trots att de är lyckligt gifta och trivs i sin vardag har barnfrågan länge hängt över dem som ett orosmoln. Till slut kom de dock fram till att det var bäst för dem att inte skaffa barn. För Hemtrevligt berättar Magnus nu om beslutet.

– Det har absolut funnits en längtan, men frågan är om vi drogs med i de där tankegångarna på grund av att vi förväntades av samhället eller omgivningen att vilja ha barn, att barn nödvändigtvis skulle höra till livets gång. Det var en slitsam fråga och vi bollade den fram och tillbaka. Vi undersökte olika tillvägagångssätt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det finns så fruktansvärt många barn i världen som ingen vill ha, som bor på barnhem och inte har det så bra. Men dessa barn får vi inte möjlighet att ta hand om eftersom dessa länder inte tillåter adoption till samkönade par. Ska vi då gå surrogatvägen och betala för att sätta ett barn till världen när det redan finns så många barn som längtar efter föräldrar?

Paret förklarar vidare att de uppskattar att kunna vara spontana och resa utan att behöva tänka på logistiken kring ett barn. Även om beslutet inte var lätt, är Magnus tacksam över att de till slut kunde fatta det val som kändes rätt för dem.

– Egentligen har vi alla pusselbitar på plats, men det tog ett tag innan vi kom till den insikten. Idag känns det skönt att vi har kommit till ett beslut, säger Magnus.

Ni är en sann inspiration, Magnus och Mats!

LÄS MER:
* Magnus Carlssons svåra sorg – gripande orden efter Göran Fristorps död: ”Jag har alltid…”
* Magnus Carlssons oerhört ärliga ord om Gunilla Persson och dottern Erikas beteende – efter mötet: ”Backade inte…”

 

Läs mer om...