Magnus Carlssons oerhört ärliga ord om Gunilla Persson och dottern Erikas beteende – efter mötet: ”Backade inte…”

Han är veteran i Melodifestivalsammanhang – hon debutant.
Nu berättar Magnus Carlsson om sina intryck av Gunilla Perssons intåg i Melodifestivalen 2024, och avslöjar detaljer om deras personliga möte.
– Gunilla är ju en showmänniska, säger han till Nöjeslivet.

Den folkkäre artisten, med hits som ”Möt mig i Gamla stan”, ”Live Forever” och ”Kom hem” i bagaget, är själv är trippelt turnéaktuell under 2024 då han också fyller 50 år. Magnus Carlsson ger sig ut på vägarna med showerna ”En jäkla massa Schlager” (ihop med Linda Bengtzing), ”Se mig bara för den jag är” och ”It’s my party”. Den förstnämnda blir också en folkparksturné under sommaren.

– Det ska bli jättekul. Jag har turnerat otroligt mycket i folkparkerna under 90- och 2000-talet. Men många av folkparkerna har ju tyvärr fått slå igen eller byggts om till något annat. Försvunnit. Jag tycker det är så jäkla synd, för det är en otroligt svensk, härlig tradition från förr som levt kvar, säger Magnus Carlsson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Han har tävlat vid hela åtta tillfällen i Melodifestivalen, som soloartist och i grupper som Barbados och Alcazar. I år följer han tävlingen som tv-tittare. 

– Ja, oja. Vi tittar.

Vad tycker du om årets Melodifestival hittills?

– Jag tycker Mello är coolt för den är otroligt spretig i sina genrer och uttryck. Det är häftigt och gör det svårt att rösta som tv-publik. Det är väldigt spridda skurar, och beror helt på vad man tycker om. Men Mello som sådan tycker jag speglar svenska musiklivet, det finns verkligen allting i år. Intressant och häftigt att se. 

Carlsson har också övertygats av programledaren Carina Bergs insatser. Även komikern Björn Gustafsson har imponerat på schlagerstjärnan med sina framträdanden i deltävlingarna. 

– Jag tycker det är skitroligt att de återknyter till det som var för längesedan, när de började det där. Att de hela tiden refererar tillbaka till deras gamla tokigheter. Det blir en sequael. Jag tycker de gör ett skitbra jobb, och Carina är ju vansinnigt stabil som programledare. Hon är skön också, för jag har träffat henne privat och hon är otroligt trevlig och snäll. Och jäkligt kul. Så jag unnar henne verkligen all framgång, för det här gör hon riktigt bra, säger Magnus Carlsson.

Årets stora snackis i Mellon har dock varit tv-personligheten Gunilla Perssons intåg i tävlingen. Mello-debutanten känd från ”Svenska Hollywoodfruar” gick vidare till finalkvalet – som avgörs på lördagkvällen i SVT1 – med bidraget ”I Won’t Shake (la la Gunilla)”. 

Magnus Carlssons vägar har tidigare kortats med såväl Gunillas som hennes dotter Erikas.

Artikeln fortsätter under bilden.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson och Erik Stenhammar firar med champagne på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson och Erik Stenhammar firar med champagne på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

År 2015 tävlade Carlsson nämligen i samma lag som Erika Persson (och skidskytten Björn Ferry) i TV4:s familjeunderhållning ”Fångarna på fortet”. De ställdes då mot Gunillas lag (som i tävlingen också bestod av Filip Poon och Farao Groth).

– Jag har ju träffat Gunilla och gjort ”Fångarna på fortet” med henne. På sätt och vis. Jag var med i andra laget, jag var med hennes dotter och kämpade mot då Gunilla och hennes lag, säger Magnus Carlsson. 

Vad tycker du om Gunilla Perssons insats i Melodifestivalen? 

– Gunilla är ju en showmänniska. Hon levererar. Det som är häftigt med det här är, jag läste någon kommentar i går om att det var någon som tyckte det var så coolt med någon som bara kör. Då satt jag och tänkte att jag känner likadant. Jag tyckte det var ashäftigt att hon bara ställer sig på Mello och dundrar i gång. Att det sen är en country and western-disco-mish-mash gör det ännu roligare för det var ännu mer oväntat. Jag tycker hon var kul. Det var en udda men häftig fågel i Mello-sammanhang. Hon gjorde bra ifrån sig. 

Tror du hon har chansen att ta sig till final i kvalet?

– Ja, oja. Det tror jag säkert. Hon bjuder ju på show! När svenska folket sitter med telefonen i näven och röstar, då tror jag det kan gå väldigt långt. Sen är det ju också ett faktum att folk får säga vad de vill, men man sitter ju och sjunger med i refrängen. Det kommer bli en sån schlagerklubbklassiker, där folk bara står och skriker ”la la Gunilla”. Jag tycker det är jätteroligt, säger Magnus Carlsson. 

Vad var dina intryck av Gunilla och Erika när ni var med på inspelningarna av ”Fångarna på fortet”? 

– Jag tävlade då med Erika och hon var ganska ung då. Det som var roligt var ju att de bjöd otroligt mycket på varandra. Erika var som sagt ung och lite försiktig sådär. Vi som tävlade med henne peppade henne och fick henne att göra svåra grejer. Vi pushade henne framåt och det gjorde hon skitbra, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson med sin dotter Erika på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson med sin dotter Erika på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

Den folkkäre artisten berättar att han imponerades av Gunillas förmåga att underhålla på plats. 

– När det gällde Gunilla var det också kul att se för hon är ju liksom Hollywoodfru, glitter och diamanter. Högt och lågt liksom. Men hon backade inte från att sätta sig i en bur med hjul på och köra runt inne i borggården runt alla tigrar… Hon satt i och för sig och skrek, men hon bjöd på det! Det är vad jag minns, att jag tyckte de var bjussiga, roliga och hade ett amerikanskt tänk på sitt performance. Att de bara kör! Och det är det som återkommer nu i Mello också antar jag. Hon dundrar på. 

Var dina upplevelser likadana när inspelningarna var avklarade? 

– Ja, Gud ja. Så är det. Vi pratade och sådär. Jag har bara bra erfarenheter.

Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalens finalkval på lördag den 2 mars klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Turnéplan: Sommaren 2024 ”En jäkla massa Schlager”

Med Magnus Carlsson och Linda Bengtzing.

31 juli Hunnebostrand, Folkets Park
1 augusti Sandviken, sommar i Trebo
2 augusti Östervåla, Skogsvallen Folkpark
9 augusti Segmon, Folkets Park
10 augusti Falun, Lilltorpet Folkpark
23 augusti Nävekvarn, Folkets Park
24 augusti Lönsboda, Folkets Park.
Fotnot: Biljettinfo via www.enjaklamassaschlager.se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev